Mie ite

 ...eli henkilö blogin takana.

Nimeltäni olen Susanna Hoffrén, ja olen vuosimallia -87 oleva eläinharrastaja. Tämän hetkinen asuinpaikkani on Turku, jossa asun yhdessä avomieheni Tapsan eli Tapsanin kanssa. Juuret minulla on kuitenkin vahvasti Tampereen seudulla, ja valtaosan elämästäni olen asunut Tampereen kupeessa Pirkkalassa ennen lähtöä muualle opiskelemaan. Eläinharrastus on itselläni alkanut jo lapsena, ja ensimmäisen "oman" lemmikin, Mari-marsun, sain jo 4-vuotiaana (tosin äitin vastuullahan se silloin vielä pitkälti oli). Sen jälkeen eläimiä onkin ollut talossa aina, kissoista ja koirista eri jyrsijöiden kautta käärmeisiin, kaneihin ja lintuihin. Ja vielä niiden lisäksi kotoa on löytynyt mm. sininuolimyrkkysammakko ja torakka. Rotat ovat kuitenkin lajeista se itselle läheisin.

Eläinharrastuksista jyrsijänäyttelyistä kiinnostuin v. 1997, jolloin ihastuin myös lopullisesti rottiin, ja ensimmäiset kasvatushaaveiden kipinät alkoivat kyteä. Omia rottia minulla ei kuitenkaan ollut ennen vuotta 2005, vaan näyttelyitä tuli kierrettyjä kanien, gerbiilien ja talvikoiden kanssa. v. 2002 päädyin ensikertaa paikallisyhdistyksen hallitukseen, kun satuin Pirkanmaan nakertajien syyskokoukseen lakisääteisen 15-vuoden iän täytyttyä. Myöhemmin olen sitten palannut yhdistystouhuihin, ja päätynyt Turussa Lounais-suomen kesyrotta- ja gerbiiliyhdistyksen hallitukseen, jossa toimin sihteerinä ja jäsensihteerinä. Myös näyttelyharrastus on säilynyt aina tähän päivään. Nyt myös kokeilen pitkään haaveena ollutta rottakasvatusta, joskin muunnos on vaihtunut lapsuuden suunnitelmien sk agoutista sk agouti essexiin. Vielä en ole kuitenkaan ihan varma onko kasvatus todella se oma juttuni, vai palataanko tästä vielä sijoituskoteilemaan.

Mie ja normikaaosta jauhotahroineen päivineen.
Turkuun muutin alunperin opintojen perässä. Valmistuin Turun yliopistosta v. 2010 kandiksi pääaineenani arkeologia ja lopulta v. 2012 maisteriksi kulttuurihistoriasta. Opintojen loppuvaiheilla ja valmistumisen jälkeen olen tehnyt keikkatöitä Legioonan kautta, nyt vuodenvaihteesta asti EasyZonella logistiikkatyöntekijänä. Vapaa-ajalla harrastan lautapelejä ja leivontaa - joista jälkimmäinen on jäänyt viime aikoina ikävän vähälle. Leivontaa kun tuntuisi olevan aikaa vain kun ollaan Tapsan kanssa kahdestaan ja silloin taas ei ole ketään joka niitä leivonnaisia kunnolla hävittäisi ;) Vapaa-ajalla nautin myös lukemisesta, tv-sarjojen katselusta, vapaamuotoisesta ystävien kanssa touhuilusta sekä yllättäen bloggailusta ja eläinaiheisten verkkokeskustelujen seuraamisesta.