Mihail

Mihail
Mihail 2kk


laji: haisunäätä
väri: mustavalkoinen
sukupuoli: uros
s. 17.05.2013
i: Puppi (mustavalkoinen, Saksa)
e: Sissi (champagne, Saksa)

om: Susanna Hoffrén

Mihail ratkaisi meillä pidempään käydyn keskustelun siitä, hankittaisiinko meille kokonaisvaltaisemmaksi asunnonvaltaajaksi ja rottia pitkäikäisemmäksi lemmikiksi kissa vai koira. Koska kumpikin piti vahvasti toisen lajin plussapuolia toista parempina, jouduimme toteamaan, että kaksi vaihtoehtoa ei selvästi riitä. Haisunäätään päädyttiin lopulta kanien ja frettien kautta. Haisunäädät ovat rottien tapaan kaikkiruokaisia, aikuisina noin kissankokoisia ja voivat elää yli 10 vuotta kuten koirat. Itseä kiinnosti haisunäädissä kissoihin verrattuna erityisesti se etteivät ne kiipeile pöydille ja kaikkien hyllyjen päälle. Tapsasta taas isoimmat edut koiriin nähden olivat hiljaisuus kerrostalossa ja se ettei niitä tarvitse lenkittää säännöllisesti useita kertoja päivässä.

Pennut syömässä Tean luona
Itsellä ensimmäinen kosketus lajiin tapahtui vuoden 2011 Lemmikkimessuilla, jossa pääsin tutustumaan yhteen yksilöön Paratiisilinnun ständillä. Tapsa joutui tyytymään luettuun tietoon, kunnes googlen kautta alkoi löytyä suomalaisia skunkinomistajia. Muutamien kanssa tuli vaihdettua sähköpostia ja tartuttua sitten Tean kyläilykutsuun. Tean kotona olevasta pentueesta huolimatta meidän piti mennä vain tutustumaan lajiin, ja hankkia oma karvapäärynä vasta myöhemmin. Viidenkymmenen sähköpostiviestin, kuuden tunnin visiitin ja visiittiä seuranneen muutaman päivän harkinnan jälkeen päädyimme kuitenkin varaamaan itsellemme toisen pentueen pojista.

Poika sai nimekseen Mihail ja kotiutui Turkuun 3.8.2013. Pitkää yli neljän tunnin junamatkaa oli alkuun jännitetty, mutta onneksi poika ei jakanut samaa jännitystä. Suurimman osan aikaa matkasta poika nukkui, ja hereillä ollessaan se oli kovasti pyrkimässä syliin ja sylistä tutkimaan. Uteliaan ja menevän pojan kanssa alettaneen siis pian treenata valjaslenkkeilyä, että poika pääsee tutustumaan myös asunnon ulkopuoliseen maailmaan kotiuduttuaan hieman. 

Lajista kiinnostuneille lisätietoa hoidosta löytyy esimerkiksi sivustolta Skunk Haven.

Siskot viisiviikkoisina ja emo Sissi
Mihail 5vk ja Tapsa
Veljekset 5vk


Ei kommentteja: