lauantai 25. tammikuuta 2014

Toinenkin harmistus

Tänään on pidetty rottien puunauspäivää ja laitettu neitejä kuntoon. Muutamien pesut ovat vielä edessä, mutta jo kynsiä leikatessa joutui lopullisesti havahtumaan ikävään tosiasiaan. Elizan vanheminen ei selvästikään ole ainoa syy Lilianin ja Soodan vääntämiseen, sillä nyt myös Soodan yleiskunto on laskenut nopeasti ja paljon. Soodan oireilu alkoi pienellä putputuksella, mutta nyt neiti on sen lisäksi laihtunut lähes luurangoksi. Samaan aikaan väännöt Lilianin kanssa ovat pahentuneet ja Sooda muuttunut muutenkin hieman hermostuneemmaksi. Väkisinkin pistää miettimään, missä kohtaa neiti itse on oireisiinsa havahtunut, vääntö Lilianin kanssa kun on jatkunut jo jonkin aikaa ennen tätä yleiskunnon nopeaa laskua.

Ensimmäinen ajatus kun tajusi kuinka paljon tuota massaa on lähtenyt oli että saatan joutua laittamaan Soodan pois yhtäaikaa Elizan kanssa. Mutta mitä enemmän neitejä on tänään pyöritellyt, sitä vahvemmin on alkanut tuntua siltä, että saatan joutua päästämään Soodasta irti jo ennen Elizaa. Kasvaintaan lukuunottamatta Eliza kun on tällähetkellä huomattavasti paremmassa kunnossa kuin Sooda, ja myös selvästi tyytyväisemmän oloinen elämäänsä. Se ei koe enää tarvetta vääntää asemastaan, ja muu laumakin antaa sen mummoilla rauhassa, toisin kuin Soodan.

Tällähetkellä miettii vain voiko tuota vielä hetken seurailla. Tarjota tuhdimpia ruokia, kotihoitoa putputukseen. Toivoa että kyseessä olisi vain ohimenevä notkahdus. Kuitenkin samalla järjen ääni nostaa päätään. Sooda on kuitenkin jo 1v8kk. Se että Eliza on selvästi vanhempi ei valitettavasti poista sitä tosiasiaa, että rottien keskimääräinen elinikä pyörii siinä 20kk:n kieppeillä. Soodakin on siis jo selvästi vanha, vaikkei sitä Elizan vuoksi olekaan oikein osannut sellaiseksi mieltää, etenkin kun Sooda on jotenkin aina ollut olemukseltaan varsin junnumainen. Silti Soodan kohdalla tämä tuntuu tapahtuvan ihan liian nopeasti. Kun on vasta koittanut totuttautua ajatukseen siitä, ettei Eliza ole enää välttämättä kauaa täällä seuranamme. Niin ei vain jotenkaan osaa oikein orientoitua siihen, että nyt pitäisi sanoa hyvästejä myös toiselle. Silti en tiedä voiko Soodaa enää stressata lisää Lolan paluulla, vai pitäisikö hyvästit sanoa jo sitä ennen. Tai tiedänhän minä, mutta silti sitä ei koe olevansa valmis tekemään päätöstä. Vaikka tavallaan sen on jo tehnyt; sitä vain toivoo että löytäisi pätevän syyn sen peruuttamiseen. 


Ei kommentteja: