maanantai 7. lokakuuta 2013

Muksuja maailmalle

Valtaosa Kismetin muksuista lähti maailmalle eilen. Pakkasin kakarat aamulla boksiin ja otin suunnaksi Tampereen. Sielä kakarat saivat jonkin ajan ihmetellä Hyhkyä bokseistaan käsin ennen Suskun tuloa. Sitten muksut pääsivät esittäytymään. Ensin luonnollisesti Suskulle itselleen menevät eli Titanic ja Linda Linda, josta jälkimmäisestä Susku saa lähes upean näyttelyrotan itselleen (...tai sitten ei ;)). Seuraavaksi vuorossa olivat tulevat eläinkaupparotat, eli Sheikki Ali Hassan ja Tsingis Khan sekä Pako-Pako ja Maria Taikka Leena. Näistä kakaroista pari oli minun mittapuullani valitettavan arkoja, mutta Susku koitti kovasti lohdutella että heillä on ollut liikkeessä monta kertaa pahempiakin tapauksia - ja lupasi sitten ekstrapaljon käsittelyä kaikille pienille liikkeissä. Hannullakin on kuulemma jo ennestään kokemusta työskentelystä rotta olkapäällä.

Niin pienen juttelutuokion jälkeen pikkupojat lähtivät Suskun kyydillä suoraan Koskikeskusta kohti ja pikkutytöt yöksi Suskun ja Hannun luo. Ne ovat sieltä jatkaneet tänään Suskun kyydillä Lempäälään. Kotiin jäi vielä Nana, mutta sillekin löytyi uusi koti tänään; otin yhteyttä Michelleen ja Michelle tulee jossain kohtaa hakemaan kakaran kotiin. Tapsa oli vähän harmissaan kun kerroin asiasta hänelle, mutta yhtä mieltä siitä että koti on hyvä - ja hyvillään siitä että hänelläkin riittää sitten paremmin aikaa Lilianille ja Mimosalle. Tapsa vain rakastaa kovin noita minimalleja toilailuileen; tänäänkin Nana on vetänyt rallia häkissä ja koittanut haastaa isompia leikkimään.

Tämä päivä onkin sitten mennyt ja menee yhä rottalaa raivatessa. Likkojen linna kun siirtyi ehkä jo viikonloppuna, mutta huoneeseen jäi silti pyörimään paljon kaikkea krääsää; poikashäkit, boksikassi, pesemistä odottavia virikkeitä... Ne raivataan sitten tänään pois ja pesuun. Rottakaapit tulevat tosin ainakin toistaiseksi pysymään rottalan puolella, eli ihan kaappeja myöten huone ei kuitenkaan autioidu. Ja onhan tuolla vielä sohva ja rottien kiipeilypuut.

Ei kommentteja: