torstai 31. lokakuuta 2013

Postaustauko

Nyt Lola ja Mihailkin on saatu hoitopaikkoihinsa ja pakkauksetkin alkavat olla mallillaan. Loppuilta ja huominen aamupäivä on varattu asunnon kuntoon laittamiselle, etteivät kukkien kastelijat järkyty (ja kivempi peliporukankin tänne tulla - peleillekin kun on saatu reissunajaksi ulkoiluttajat ;D). Lähtö on huomenna kolmelta, ja sen myötä blogi vaikenee noin kuukaudeksi. En tokikaan lupaa olla päivittämättä jotain myös reissunpäältä, jos aikaa ja aihetta löytyy. Mutta ainakin pääsääntöisesti (ellei kokonaan) blogi tulee viettämään hiljaiseloa marraskuun.

Hauskaa marraskuuta!

Mars matkaan!

3 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Hyvää matkaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Vaikutat kokeneelta rottaihmiseltä niin anteeksi kun pilaan postauksen mun rottahuolilla :D
Eli mulla on kolme urosrottaa, yks reilun vuoden, toinen 8kk ja nuorin 7 kk. Toisiksi vanhin on aina ärhennellyt muille ja tapellut kunnolla joskus alfapaikasta niin että naarmujakin joskus löytyy. Soittelin silloin kasvattajalle, noin 4kk-3kk sitten kun tämä alkoi. Sovittiin että aletaan käyttämään jäähyjä ja se paransi käytöstä vähän. Kaikki pojat ovat sairastelleet mycoplasmaa ja kuuri loppui niillä tänään ja eniten ääniä kuului kuurin alussa juuri tältä riitapukarilta. Nyt parisen päivää sitten istuin lattialla ja rotta hyppäsi syliini. Sitten se alkoi kirputtamaan raivolla käsiäni, niin että tuli naarmujakin. Sitten siirryin pois huoneesta miettien mikä rotalle oikein tuli. Olohuoneessa se hyppäsi syliin ja roikotin käsiä rentoina sivuilla kun se yhtäkkiä hyökkäsi ja puri kovaa. Päivystyksestä sain antibiootteja. Ennen tälläistä käytöstä ei ole tapahtunut, paitsi kerran purrut äitiäni kun erotti tappelusta, mutta näykkäsi vasta pari minuuttia erotuksen jälkeen eikä yhtä pahasti. Kyseisen rotan kasvattajalta selvisi, että rotan perimässä on russian blueta, joille on kai yleistä tälläinen? Nyt pureman jälkeen rotta on käyttätynyt normaalisti ja se ei aristele ihmisiä vaan on muista rotista ihmisystävällisin ja tunnetusti sitä kutsutaan meidän ADH/HD:ksi. Mitä tälle rotalle pitäisi tehdä? Vaikuttaako se, että pesin rotat kokonaan tähän aggressiivisuuteen? Tilanne on vaikea koska meillä usein käy pieniä lapsia tutustumassa rottiin ja emme halua riskiä, että rotta purisi lasta. Mitä itse tekisit tai suosittelisit tässä tilanteessa?

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoittelin asken pidempaakin vastausta, mutta onnistuin kadottamaan sen (vieras venajankielinen kone, kyrillinen nappaimisto...). Russian vareilla oli alkuun luonteissa ongelmia, mutta niista on kasittaakseni jalostusvalinnoilla sittemmin paasty. Eli todennakoisemmin tuo on enemman ika ja yksilokysymys. Mikali tilannetta on tosiaan jo useampi kuukausi tarkkailtu, itse saattaisin harkita lopetusta tilanteessa jossa elain epavarmoissa tilanteissa reagoi puremalla. Rotalla on kuitenkin vahvat hampaat ja etenkaan lapset eivat valttamatta rotasta yhta hyvin nae milloin se on reaktiherkalla paalla. Itse en tosin muutenkaan kauhean hyvalla puremisia katso omilla rotilla ilman selkeaa, ohimenevaa syyta (kuten pienet pesapoikaset, sairauden aiheuttama kipuilu). Toki tuo saattaa rauhoittua myos ajan myota, kun ikaa tulee lisaa ja jos laumatilanne myohemmin selkiytyy.