perjantai 27. toukokuuta 2011

Erilaista ujoutta

Nyt muksujen asuttua viisi päivää omillaan ja niiden elämänpiirin laajennuttua on ollut jännittävää seurata, kuinka eri tavoin nuo kaksi pientä ympäristöönsä reagoivat. Häkissä Sera on rohkeamman oloinen: se nukkuu useammin näkösällä, ja tulee monesti nuuhkimaan myös sormia, kun likkaa kalterien lävitse moikkailee ja rapsuttelee. Rosalind puolestaan oleilee valtaosan ajasta pohjalla olevan laatikon ja seinän välissä, eikä juuri touhuile häkissä silloin jos ihmisiä on lähettyvillä. Rosalindia en ole myöskään saanut vielä koskaan sille etäisyydelle häkissä, että sitä olisi ollut edes mahdollista kalterien läpi moikkailla. Sitä ei kiinnosta, ei vaikka koettaisin houkutella nameilla. Sera on neideistä se, joka on monesti ruokakupilla ensimmäisenä tutkimassa päivän menuuta. Ehtiikin sitten napata ne parhaat palat ennenkuin Rosalind ilmaantuu paikalle.

Tyttöjen nostaminen sohvalle jaloittelemaan kääntää tilanteen kuitenkin päälaelleen. Sera ei juuri poistu sylistä, ja sylissäkin se mielellään käpertyy käden alle, tai kiipeää hiusten suojaan tähystämään. Käden alle voidaan kyllä jopa nukahtaa, jos sen sille mukavaksi koloksi laittaa. Joskus sylistä käsin nuuhkitaan ympäristöä, mutta selvästi varsin varovasti. Rosalind puolestaan tuntuu olevan elementissään. Se viipottaa sohvatyynyjen luona, käyttää jalkaani ponnahduslautana tietokoneen näppäimistölle ja pysähtyy välillä hetkeksi vain peseytymään. Ohimennen Rosalind saattaa myös Seraa tervehtiä, mutta sen pidemmäksi aikaa se ei kyllä jaksa jäädä Seran viereen makoilemaan. Talloo välillä kaverin kokonaan, kun tulee kiire jonkin mielenkiintoisen perään.

Pikkutyttöjen häkki on naaraslauman häkin vieressä, ja etenkin ensimmäisinä päivinä Lilium jaksoi käydä puhisemassa naapureilleen kalterien läpi. Nyt neiti on onneksi jo asettunut. Josko se olisi noihin pikkuneiteihin alkanut jo vähän tottua kiroilujen sisälläpitämisen sijaan. Samanlaista kiukuttelua muksut eivät ole kuitenkaan saaneet osakseen kuin huoneessa ollut toinen naaraslauma: sen kohdalla kiroilu tosin rajoittui vain oman lauman vapaanaoloon häkin sijainnista johtuen. Kuitenkin sitä jaksaa uskoa hyvään vastaanottoon sitten kun Seran tulee aika laumaan muuttaa.

Ei kommentteja: