tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kaikkea pitää kokeilla ...miksei siis myös bloggailua.

Muiden blogeja lukiessa tuli ajatus myös omasta. Ja mistä muusta mie blogia laittaisin, kuin rakkaista siimahännistä, jotka tekevät eläinlaumasta täyden ja pitävät omistajan sopivasti aktivoituna. Muutakin laumaa tulen taatusti blogissa sivuamaan, mutta eipä niiden toilailuista yhtälailla edes kerrottavaa riittäisi. Tätä blogin aloitustakin sivuaa hyvin rottamainen jumppa: kirjoitan sanan, haen Kissuksen akvaariokaapista. Kirjoitan kaksi sanaa, haen Liliumin hoitorottien häkin päältä. Kirjoitan sanan, ja haen Marikan akvaariokaapista. Kirjoitan kolme sanaa, ja haen Liliumin ja Marikan hoitorottien häkin päältä (miun lapsi saa huonoja vaikutteita vanhemmilta)... Ja tätä jatkuu kunnes raskii häkittää pienet. Ovat kai kuulleet, että liika koneella istuminen on pahasta. 

Mutta näin alkuun voisi paikallaan pieni rottalauman esittely. Miniatan eilisen lopetuksen jälkeen naarashäkkiä kansoittaa viisi valloittavaa neitiä: Kissus, Lilium, Linnea, Jolene ja Marika.

Kissus kera poikansa.
Kissus viralliselta nimeltään Ratazana's Xi Deng on miun lauman mummu, juuri eläkeikään ehtinyt sk agouti neiti ja toinen nykyisen lauman ensimmäisistä. Kissus tuli yhdessä Miniatan kanssa pelastamaan miut joitain vuosia kestäneeltä rotattomuudelta, ja on varastanut sydämestäni niin ison palan, etten edes tajua miten sinne muuta mahtuu. Kissus oli nuorempana oikea rämäpää ja tuntemattoman tutkija, jonka piti aina päästä jokaisen esteen toiselle puolelle katsomaan miltä maailma sielä näyttää. Nyt neiti on alkanut selvästi rauhoittumaan, vaikkakin on yhä usein viimeisiä jotka saa jaloittelureissulta häkkiin. Kissuksella on ehtinyt yksi poikuekin olla, ja näyttelyissä on neidin kanssa käyty aina Ruotsissa asti.

Lilium ja Kissus
Lilium viralliselta nimeltään Ratazana's Neytiri ja tuttavallisemmin Lilium Tähtipää on miun lauman agouti essex ja edustaa ainoana porukasta kuviollisia. Lilium jäi meille sijoitusrotaksi Miniatan poikueesta, mutta ei neiti sitten kuitenkaan ikinä kantavaksi tullut. Nyt vuoden kypsässä iässä pojat kyllä kovasti kiinnostaisivat. Lilium on napannut lauman johtajuuden Kissukselta, ja on nykyisin myös porukan kovin menijä. Hieman pöyhkeilijän vikaa neidissä kyllä on, mikä korostuu kun kotona on vieraita rottia käymässä. Mutta kaipa se sopii dramaqueenin luonteeseen - Lilumilla on aina ollut kommentit herkässä, kun jokin asia häntä harmittaa.

Linnea 2vk
Linnea viralliselta nimeltään Ratazana's Linnea on miun blondi, pieni ja sievä buff-neiti. Ihan liian vaalea miun makuun, enkä rubiineista silmistäkään niin välitä, mutta niin vain tuo neiti silti pussaili tiensä miun sydämeen jo pariviikkoisena. Ei siinä sitten muuta voinut, kuin laittaa kasvattajalle viestiä, että tämä jää kanssa. Linnea on Liliumin sisko, mutta luonteeltaan varsin eri maata. Vielä siskoaan enemmän kyllä miehiin päin (aina työhuoneen ovella kyttäämässä josko pääsisi avomiehen uroksia tervehtimään), mutta muuten enempi sellainen vilkas sylirotta kuin suuri menijä. Monen suosikiksikin päässyt syliin kiipeilyllä.
 Jolene viralliselta nimeltään Ratazana's Chrismas Eve on miun
Jolene
mittatilausagouti. Kun huomasin Janinan sivuilta hänen aikovan yhdistää Kissuksen tyttären ja Miniatan pojan, ilmoitin olevani kiinnostunut jos poikueeseen syntyy sk agouti naaras. Ja niinhän siihen syntyikin, tasan yksi sellainen, ja niin neiti muutti sitten meille. Nyt muksulla on ikää kolme kuukautta, ja toinen tulee kyllä päivä päivältä enemmän mummuunsa. Neidissä on myös vähän samaa oman tiensä kulkijan vikaa, joten saa nähdä, millaisia valloituksia neiti tulee vielä iän myötä tekemään.

Marika pikkuisena
Marika viralliselta nimeltään Zaya's Marika Granitehand on rotta jota meille ei pitänyt tulla. Onhan Saija jo pidempään puhunut, että kyllä joka laumassa pitää vähintään yksi pointillinen olla, mutta itse ei ole pointillisista ikinä niin välittänyt. Niinpä katsoinkin olevani selvillä vesillä, kun meille tuli Saijalta yksi simskuemo muksujaan hoitamaan. Mukavaluonteisia naperoita, mutta ei pelkoa sortumisesta ...eipä. Nyt meillä on sitten yksi sk black eyed siamese seal point neiti täyttämässä pointillisten kiintiötä. Lempinimekseen neiti on saanut Pallosalama, niin nopeasti se paikasta toiseen siirtymiset välillä hoitaa. Paikallaan oloa treenataankin sitten enemmän, viimeksi kynsiä leikatessakin pääsi niin surkea itku kun ihan kiinnipidettiin, jumitettiin koko vilkas lapsi. Syliin kun pitäisi saada aina itse tulla ja itse lähteä, niin olisi paras. Parikuisessa pikkuneidissä on alkanut tulla esille myös hieman pyrkyrin vikaa, niin tiiviisti se on viimepäivinä etenkin jaloitellessa alkanut Lilumin seuraan hakeutua.

Ruoka on hyvä syy kokoontua yhdessä koolle (tänään otettu yhteiskuva vanhempien kuvien rinnalle).

Ei kommentteja: