lauantai 15. maaliskuuta 2014

Muutoksia ilmassa

Alkuun minun piti odottaa asuntokauppojen ratkeamista ennen blogihiljaisuuden katkaisemista, mutta koska siinä voi kestää, voi sitä tilannetta kai aikaisemminkin valottaa. Asuntotarjous on kyllä sisässä, eli myös nopeat ratkaisut ovat mahdollisia... Tällähetkellä tilanne on siis se, että minä ja Tapsa olemme eroamassa. Eläinten suhteen asiat on jo saatu sovittua, eli Mihailin ja Mimosan omistajuudet siirtyvät kokonaan minulle muiden lemmikkien pysyessä sillä kumpi ne omistaa. Mimosan olisin ollut valmis jättämään Lilianinkin seuraneidiksi, mutta koska Tapsa ei kuitenkaan lopulta tuntenut neitiä niin omakseen, hän varasi Saijalta Lilianin seuraksi mieluummin kauniin russian silver tytön, joka tulee hänelle sijoitukseen. Samalla Tapsan laumaan liittyy toinenkin poikanen, jonka valinta on vielä auki.

Häkkiasia mietitytti alkuun hieman, koska tavaraa karsittaessa olen ehtinyt jo luopua kaikista ylimääräisistä isoista häkeistäni. Tähän tuli kuitenkin ratkaisu Saijan kautta, jolta tulee sijoitusrottien myötä häkki pitkäaikaislainaan Tapsalle. Kyseinen häkki pitää vain raudoittaa ensin, jonka minä lupasin ottaa hoitaakseni. Häkki on kotiumassa tänään ja pikkuneiti/neidit viikon päästä Liedon näyttelystä. Nopeimmassakin tapauksessa ehdin siis auttaa Tapsan hyvin alkuun totutuksen ja muiden kanssa ennen poismuuttamista. Samalla tulee sitten jaettua rottakamat niin, että Tapsallekin jää riittävästi koppeja, putkia, koreja ja kankaita - ja mie mahdun loppujen kanssa yksiöön.  

Väleissä olemme Tapsan kanssa yhä, ja se tilanne säilyy toivottavasti eron jälkeenkin. On sitten Mihailillakin toinen hyvä luottohoitaja Paulan ohella. Poikaa kun en haluaisi kokonaan Tapsan elämästä pölliä, vaikka käytännön asioiden hoitamiseksi totesimme helpommaksi että Miikkis siirtyy kokonaan toisen nimiin.

Näihin pari viime viikkoa ovatkin sitten menneet; asioista sopimiseen, asuntonäyttöihin, lainalupauksen hankkimiseen... Tällähetkellä olen hyvin tyytyväinen myös siitä, että eläinmäärä on tällähetkellä näinkin pieni. Mikäli lauma olisi vielä samassa mitassa kuin reilu pari vuotta sitten, olisi nyt tehtävä isoja valintoja sen suhteen katsoako isompaa asuntoa vähemmän mieluisalta alueelta vai luopuako osasta lemmikkejä ennen muuttoa. Nyt voin hyvällä omallatunnolla luottaa siihen, että saan hoidettua minulle jäävän lauman hyvin uudessakin tilanteessa.

Ei kommentteja: