sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Ihastumisia rottatapaamisessa

Tapahtumarikkaaseen viikonloppuun mahtui myös lauantainen rottatapaaminen. Puolikolmen aikaan käydessämme porukkaa ei ollut tungokseksi asti, mutta mukavia rottatuttavuuksia kyllä. Rotat eivät tosin heti olleet Lenan tavoin ovella vastassa, vaan päikkäreiltä heräämiseen tarvittiin muutama tovi - ja pienet varmistelut heräämisen kannattavuudesta. Lenan kaivettua esiin keksipurkin, ilmestyi kopista lopulta muutakin kuin tutkiva kuono. Lenan tekemät keksit olivat selvästi riittävä syy vaivautua ensin luukulle asti, ja keksien jemmaamisen jälkeen syliinkin, kun kerta herätäkin oli jo pitänyt. Pojat selvisivät tästä arvioinnista aavistuksen tyttöjä nopeammin, samaten kuin huomionhaku vaiheeseen siirtymisestä. Eipä silti, kyllä ne miun ihastumiset silti tyttöihin päin meni...

Simskut ja rexit ovat itsellä olleet niiden muunnosten listalla joista en ole vakuuttunut. Vielä edellisiä paljon vahvemmin sillä listalla ovat olleet nakut. Tähän nakujen boikottiin miulla on ollut monia syitä: suojattomuus kylmyyttä ja laumatoverien kynsiä vastaan, luonnottomuus, epärottamainen ulkonäkö... Nakut ovat kaikkea muuta kuin kauniita ja viehättäviä sk agouteja. Paitsi estetiikkaan, karvattomuus vaikuttaa myös rotan itsensä elämään. Eli arvatenkaan miulla ei ole ollut pienintäkään hinkua ottaa nakua laumaan. Ei oikeastaan koskaan ennenkuin nyt. Mitä enemmän nakuja on livenä nähnyt ja niitä sylitellyt, sitä ihastuneempi olen. Ulkonäkö ei edelleenkään miellytä, mutta se rotan ihon tuntu ja lämpö yhdistettynä vielä tapaamineni nakuneitien aivan ihaniin luonteisiin on jotain, joka on alkanut sulattaa sydäntä (terkut Rätille ja Rievulle!). Mie, joka pidän jopa rexiä epäilyttävänä, huomaan harkitsevani laumaan nakua. Tällähetkellä asia jääköön kuitenkin hautumaan. Koskaan en kuitenkaan enää sano ei koskaan, kun se tuli sanottua jo meidän simskuneidin kohdalla.

Rottien katselun ohella tuli niistä toki puhuttuakin, samoin kuin rotakkaasta shoppailusta ja lähestyvistä PetExpo-messuista. Nyt odottelen messuja ja niiden mukanaan tuomia messutarjouksia vieläkin innokkaammin.

Ei kommentteja: