perjantai 29. huhtikuuta 2011

Iltapuuroa

Tuoreruokahetki on päivän paras hetki. Tänään tulikin sitten kaivettua pienen puurokulhon sijasta keskikokoinen, ja keitettyä rottamuksille kaurasoijapuuroa. Täyden puurokulhon sekaan vielä purkillinen messuilta hankittua koiranruokaa, ja puuro jakoon yhdeksälle lautaselle. Pitäähän sitä nyt ensimmäisen illan kunniaksi kaikille laittaa, vaikka muksut toki saivatkin myös vähän ekstraa.

Ensimmäiset lautaset päätyvät mammojen duniin. Tamina ja Bananarama ovat heti ruuan kimpussa, samoin kuin Taminan pieni russian blue agouti essex tyttö. Tuo muksu on kyllä oikea sydäntenmurskaaja, oikein utelias ja vilkas tapaus. Kohta muutkin poikaset alkavat ilmestyä lautasten ääriin. Eleanor on vähän varauksellisempi, ja yksi sen muksuista ehtiikin ennen mammaansa puuroa maistelemaan. On se kumma, kuinka rottamuksut tuntuvat vaihtavan turbovaihteen päälle heti kuin silmät suinkin on auki saatu. Ikää kaksiviikkoa, silmät saatu auki edellisenä yönä, ja nyt istutaan jo tomerasti lautasen reunalle pyöritellen ruokaa käpälissä. Tosin vasta yksi pienimmistä, pikkuvanha tapaus.

Puuron tuoksu on kantautunut selvästi viereiseen uroshäkkiin, ja sielä aletaan kaivata palvelua. Pojat nuuhkivat ilmaa kuono pitkinä, selvästi omaa osuttaan odottaen. Haen lisää lautasia keittiöstä. Mikko auttaa jakamalla osan lautasista. Pääsevät sitten kaikki iltapalojensa kimppuun ilman liikaa odottelua.

Istun hetkeksi alas rottahäkkien keskelle katselemaan kun laumat syövät iltapuurojaan. Olen kuulemma elementissäni.

Ei kommentteja: