torstai 21. huhtikuuta 2011

Pääsiäisreissailua

Eilen illalla tuli laitettua pikkuneitien matkahäkki kuosiin, ja tänään aamulla tuli aika lisätä sinne rotat. Hieman ennen kymmentä aamulla rottahäkissä oli vielä hyvin uninen tunnelma. Vain Kissuksen ja Linnean kuonot pilkistivät likkojen lempimökin ikkunasta neitien nojailessa ikkunanpieliin. Käyttävät niitä tyynynään, ja ovat oikein topanneet kasan paperia reunan päälle pehmikkeeksi. Avaan häkin ja alan huhuilla Marikaa ja Jolenea. Kissus raottaa silmiään ja haukottelee. Lilium bongaa avoimen luukun ja tulee kärttämään jaloitteluvuoroa. Pikkuneitejä ei näy alkuun missään, mutta pian sekä Marikan että Jolenen kuonot pilkistävät samasta kopista jossa Kissus ja Linneakin ovat. Marika tulee uteliaana katsomaan mitä asia koskee, ja nostan sen matkahäkkiin. Jolene toteaa nukkuvansa mieluummin. Palaan häkille ja pysähdyn hetkeksi rapsuttelemaan Kissusta ja Linneaa neitien narskuttaessa hampaita unisina. Kissus alkaa pussailla miun sormia. Jolene jatkaa edelleen uniaan. Silittelen hetken sen turkkia, mutta tyttö tuntuu painautuvan vain syvemmälle pesän suojiin. Bussin lähtö lähenee, joten joudun olemaan ilkeä ja nappaamaan unisen rotan suoraan pesästä. Neiti tuntuu kuitenkin leppyvän nopeasti huomattuaan kuljetushäkissä odottavat viinirypäleet ja pähkinät.

Ulkona boksin suojana on ollut fleecepeitto, mutta sisällä bussissa otan sen pois että neidit pystyvät havainnoimaan ympäristöään paremmin. Bussimatka sujuu nukkuen ja ihmetellen. Kun lisään viinirypäleitä häkkiin, Jolene koittaa livahtaa seikkailemaan. Tämä kuitenkin estetään, ja neiti siirtyy maisemapaikalle putkeen. Matka jatkuu ja matkaeväät tekevät kauppansa. Aika kuluu nopeasti, ja pian ollaankin perillä Tampereella. Äiti on jo raivannut makuuhuoneen tasolle paikan pienten häkille.

Lellittely alkaa välittömästi, ja tytöille löytyykin nameiksi juustoa ja jauhelihaa. Nappaanpa tytöille yhden possunkorvankin nakerrettavaksi. Tyttöjen alkaessa hieman heräillä, kaappaan molemmat syliin. Se ei sitten olekaan niin kivaa. Ympäristö olisi uusi ja mielenkiintoinen, mutta jaloittelemaan karkaamisen sijaan pitäisi malttaa olla sylissä lääpittävinä. Onko sellainen nyt ollenkaan soveliasta. Neitien mielestä selvästi ei ja etenkin Jolene vastustaa. Häkkiin palattua painutaan takaisin torkkumaan. Marika valtaa riippumaton ja Jolene putken. Mikko soittaa uusien pikkupoikiensa saapuneen, itse näen ne sitten pääsiäisen jälkeen.

Pääsiäisen vietto on hiljalleen alkamassa.

Tyttöjen uusi matkahäkki

Ei kommentteja: