perjantai 19. lokakuuta 2012

Kokoustelua

Eilen oli Lskgy:n syyskokous. Paikkana oli vanha tuttu Wiklundin kahvila, johon tuli hipsittyä jo jonkin verran ennen kokouksen alkua. Janina kun oli varautunut siihen, että parkkipaikan etsimiseen menee aikaa, ja lähtenyt vielä paljon minua aikaisemmin liikkeelle. Jonkin aikaa odoteltuaan hän sitten päätyikin laittamaan viestiä, että ehtisinkö seuroihin. Ehdinhän minä, tosin viiveellä -viestin tullessa kun olin vielä Suikkilassa eläinkaupassa kaverin kanssa. Kahvilasta Janina oli löytänyt meille rauhallisen sopen, jossa oli sopivasti pöytä- ja istumatilaa isommallakin porukalle.

Tai siltä se vaikutti. Juuri ennen kuin kokouksen piti alkaa, huomio kiinnittyi hyvin ikävällä tavalla vieressä olevaan lasten leikkipaikkaan. Kahdestaan istuessamme se oli jäänyt huomaamatta sen ollessa tyhjä ja hiljainen. Mutta eikös se juuri ennen kokousta täyttynyt kiljuvilla kakaroilla. Täytyy vain ihmetellä, miten kyseisten lasten vanhemmatkaan pystyivät istumaan vielä lähempänä leikkipaikaa ilman korvatulppia, sillä siitä äänestä oli normaali puheääni tai huutokin kaukana. Lapsiporukan kasvaessa leikkipaikassa voluumitaso kasvoi samaa tahtia, ikäänkuin kaikille muksuista olisi ollut tärkeintä saada oma äänensä kantamaan kaikkien muiden yli. Meno oli kuin Hop Lopissa tai muussa vastaavassa lasten riehumapaikassa - sillä erotuksella, että kahvilassa varmasti mielellään viihtyisivät muutkin kuin lapsiperheet.

Muita yhtä isoja pöytiä ei kuitenkaan näkynyt heti vapaina, ja olimme jo ehtineet pöydän äärelle levittäytyä, joten päädyimme pitämään kokouksen niillä sijoilla joka tapauksessa. Tiivistimme vain sen verran, että kaikki kuulivat mitä puhuttiin. Normaalin puheäänen riittävyys kun oli hyvin koetuksella. Unohtui siinä härdellissä myös käydä tilaamassa mitään, vaikka yleensä yhdistys on kahvilakokouksissa tarjonnut kaikille osanottajille jotain pientä kahvilan valikoimista. Tämä ei tainnut tulla kenellekään edes mieleen, ennenkuin Tellu siitä kokouksen loppupuolella mainitsi.

Kokouksessa edettiin sujuvasti pöytäkirjajärjestyksessä, ja lyötiin lukkoon niin ensivuoden jäsen- ja näyttelyynilmoittautumismaksut kuin seuraava hallituskin. Mitään kovin radikaalia ei kokouksessa tapahtunut: Lskgy:n jäsenille ilmoittautumishinnat pysyvät ennallaan. Samoin ennallaan pysyvät omat toimet yhdistyksessä. Jatkan siis ensivuonnakin sihteerin pestissä, nyt kun olen saanut siitä jo paremmin kiinni. 

Syyskokouksen jälkeen jatkettiin vielä hallituksen kokouksella, jossa puhuttiin muun muassa seuraavista näyttelyistä ja yhdistyksen pikkujouluista. Jälkimmäisiä kun joudutaan siirtämään sekä ajallisesti että paikan puolesta. Ajallisesti kesiksen näyttelyn satuttua aiotulle päivälle, ja paikan puolesta ajankohdan siirryttyä päällekkäin minun Puolan reissuni kanssa. Mutta näistä muutoksista jäsenistöä tullaan tiedottamaan pikapuoliin. Vähän tietysti itseä harmittaa, kun pikkujoulut jäävät nyt itseltä väliin, mutta kaikille sopivan ajankohdan löytäminen keskeltä pikkujoulusesonkia ei toki vain ole aina mahdollista.

Tänään sain myös puhelun allergialääkäriltä eilen käymiini allergiatesteihin liittyen. Testissä reagoin sekä kaniin että kissaan, mutta lääkärin mukaan sen verran lievästi, ettei varmasti allergiasta voida puhua. Kuitenkaan kania tai kissaa minun tuskin kannattaa enää hankkia, ja muidenkin karvaeläinten kanssa käyttää harkintaa. Eli etenkin jos koiran päädyn hankkimaan, rottamäärän tuskin kannattaa kauheasti ainakaan kasvaa. Mie niin toivoin, että testeissä olisi noussut esille jokin muu kuin eläimet, mutta näillä nyt mennään. Onneksi ainakaan toistaiseksi noista lajeista kumpikaan ei aiheuta minulle automaattisesti oireita. Mutta ennen messaria kannattaa kuitenkin kipaista varuiksi hakemassa Heinixiä.  

Ei kommentteja: