sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Viikonloppuhulinoita

Viikonloppu meni taas vilauksessa. Siskot olivat kumpikin käymässä, ja siinä muiden touhujen ohessa Monan muksut lähtivät maailmalle. Tällä kertaa niin lyhyen ajan sisään parin päivän aikana, ettei sitä oikein tahtonut pysyä itse enää perässä. Ei sillä että olisi meinannut lähteä väärät muksut tai paperit kenenkään mukaan, mutta viimeisten papereita valmiiksi laittaessa olin hetken ihan pihalla, missä loput papereista ovat. Kesti siinä hetki tajuta, että lähtijät olivat oikeasti ne viimeiset, ja kaikki muut olivat jo lähteneet. Tai kaikki paitsi Vanamo.

Iippa ja kakara
Ennen lähtöään kakarat saivat kuitenkin vielä ekstrahuomiota. Ida kun on aina yhtä innoissaan siitä, jos talossa on kakaroita hänen päästessään vierailemaan Turussa. Niin nytkin, ja kakarat pääsivät vuorollaan sohvalle useita kertoja perjantain ja lauantain mittaan. Tämänkertaiset suosikit löytyivät pojista: Vaapula vissun ja Eskon saum eli Esko. Pojista ensimmäinen hurmasi Iipan tähdellään, toinen astetta rauhallisemmalla luonteellaan. Eipä sillä etteikö huomiota olisi riittänyt myös muille, aikuiset likat ja urokset mukaanlukien. Aikuisista tytöistä Tuike pääsi suosikin asemaan.

Likkojen linnan ehdin siivota perjantaina ennen viikonloppuhulinoita. Kuva siitä on tosin edelleen ottamatta, se päivittynee blogiin huomisen aikana. Mitään kovin mullistavaa sisustuksessa ei kyllä ole: vaateteema jatkuu edelleen, ja jatkuu varmaan hyvin tovin. Sen verran paljon noita vanhoja vähän kulahtaneita tai risoja vaatteita tuolla varastossa vielä on. Eipä sillä että siitä jotain haittaa olisi. Rottamukset selvästi rakastavat vaatteiden tarjoamia kiipeilymahdollisuuksia ja niiden muodostamia tunneleita. Ja onhan se itsellekin mukavaa vaihtelua, kun häkeissä on enemmän siivouksen yhteydessä hävitettävää tavaraa, niin pääsee ainakin vähän vähemmällä pesemisellä ja puunaamisella.

Vilinän täyteisen viikonlopun jälkeen on tiedossa rauhallisempi alkuviikko. Tuiken siskon tulo poikasineen siirtyy näillä näkymin loppuviikkoon, ja LSKGY:n syyskokouskin on vasta torstaina. Tiedossa on siis hetki hengähtämistä, mutta ei toki täysin rotattomissa merkeissä. Tiina kun on tulossa kylään tiistaina, sekä rottia katsomaan, että Tapsan haastateltavaksi. Tapsa kun on onnistunut jossain, jota edes mie en ole päätynyt koskaan tekemään: yhdistämään rottaharrastuksen osaksi opinnäytetyötään. 

Ei kommentteja: