sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Isot pikkupojat

Libnan muksuilla on nyt ikää 4vk ja sen myötä pikkupojat saivat oman kämppänsä olkkariin. Poikien väliaikaiskämppä sijoitettiin taktisesti Tapsan koneen lähettyville, niin että kakarat on helppo ottaa siitä puolihuomaamatta mukaan koneelle touhuilemaan. Muutkin kuin ne blondit. Vähän kyllä mietin pikkutyttöjen häkinkin siirtoa tuohon, kun poikueen kaksi arinta kakaraa ovat tällä hetkellä nuo agoutineitoset. Niille alkaakin nyt ekstravierihoito, eli kunnon hihakuuri aina kotosalla oltaessa. Paidan sisällä kun nuo tuntuvat viihtyvän, vaikka häkistä otto on ihan kamalaa. Ei sillä ne nuo häkissäkään kauaa malttaisivat jemmassa pysyä sellaiseen livahdettuaan, siitä uteliaisuus pitää kyllä huolen.

Michellen kanssa sovittiin tänään jo poikien noudostakin, ne muuttavat tasan viikon päästä täältä uuteen kotiinsa. Saija poikkeaa tänne sitten kanssa muksuja luovuttamaan. Luovutusiän lähestyessä muistin kakaroita taas punnitakin, niin tietää ollaanko kuinka lähellä luovutuspainoa. Yllättäen poikueen pienin ei punnituksessa sitten ollutkaan tuo russian agouti poika vaan toinen agoutitytöistä. Painoeroa oli 3 grammaa. Muksujen painot olivat seuraavat; ag tyttö1 87g, ag tyttö2 97g, topaz tyttö 92 grammaa, russian topaz tyttö 93g, black poika 107 grammaa, russian agouti poika 90 grammaa ja russian topaz poika 102g. Eli eiköhän kaikki muksut saada luovutusikään mennessä 100 gramman yli, kun tässä on vielä viikko aikaa. 

Kuviakin kakaroista napsin taas muutaman, niitä lisäisen blogiin kun saan kameran piuhan päähän.

Tänään tuli saatua myös ikäviä uutisia kuiviketilanteeseen liittyen. Valintatalojen maahantuoja on kuulemma luopunut Toa-Lättistä kokonaan, eli enää sitä ei saada kätevästi tuohon nurkan taakse. Koska kuivikemerkkiä en halua kuitenkaan vaihtaa, käytiin hakemassa auto lainaan ja Lemmikkiasemalta kaksi 55 litran säkkiä kotiin. Riittävät sitten hetkeksi taas. Samalla piti varmistella liikkeestä heidän maahantuojiaan, joita on kuulemma heillä Toa-Lättille useita. Eli ihan heti ei pitäisi toivottavasti joutua taas uutta myyntipaikkaa metsästämään.

2 kommenttia:

suppai kirjoitti...

Eikä! Tänään pitää siis äkkiä käydä tyhjentämässä kaikki valintatalot toa-lätistä...

Susanna Hoffren kirjoitti...

Tällaista meille valitettavasti kerrottiin. Että enää ei tuohon lähivaltsuunkaan voi tuota tilata, vaan että liikkeet myyvät vanhat erät loppuun ja lisää ei sitten tule. Toivottavasti tilanne maahantuojalla taas jossain kohtaa muuttuu.