tiistai 10. toukokuuta 2011

Eläimellinen päivä

Tänään tuli herättyä itselleni harvinaiseen aikaan, aamulla (yliopistolla iso osa luennoista alkaa itselläni vasta kymmeneltä tai myöhemmin, ja tähän aikaan vuodesta luentoja on vähän) . Janinalla oli ymmärrettävästi ikävä rottalaisiaan, niin sovittiin että hän poikkeaa pieniään katsomassa samalla kun heittää isänsä töihin. Kellon soidessa olin yllättävänkin virkeä, ehkä osasyynä se, että pakollisen aikaisen liikkeelle lähdön sijaan oli tiedossa pitkä kotiaamu rottien ja rotista juoruilun parissa. Janinan tuloa tuli sitten ikkunastakin kurkittua, ja livahdettua heti autolle moikkaamaan Rikiä ja Joonasta. Mie en suinkaan ole yhtään ihastunut Janinan koiruuksiin. Ja onneksi pojatkin tykkäävät rapsutuksista. Tänään autossa oli poikien lisäksi yksi kaunis koiraneitikin joukon jatkona.

Kannettiin sitten autosta lisää apetta ja kuiviketta rottamuksille, ja Janina siirtyi katsomaan mitä kullekin poppoolle kuuluu. Aloittaen muksuista, joiden elämässä viikkokin on aikana pitkä. Olin eilen erottanut vanhemmat tytöt ja mammat pojista ja ominut tytöt itselleni makkariin vauvalan sijaittua aiemmin täysin Mikon työhuoneessa. Eläinmäärä kun olisi toki fiksuinta pitää pienenpänä sielä missä nukkuu, mutta sitä mielellään pitää laumaa sielä missä tulee paljon touhuttua. Mutta tyttöjä olikin poikueissa vähemmän. Samalla aloitettiin muksujen kuvausrumba, jossa pienet eivät olleet kovin avuliaita. Koko ajan oli jonkun pää kainalossa, toisen hihassa ja kolmannen sisaruksen alla. Kyllä sitten lopulta kuitenkin kaikista on jonkinmoiset kuvat Janinan kotisivuilla.

Sen jälkeen oli vuorossa aikuisten rottien läpikäyminen, ja hoidokkien olosuhteet saivat puhtaat paperit ;) Juteltiin siinä sitten samalla Jolenen mahdollisesta tulevasta poikueesta, ja yhdestä mahdollisesta sulhaskandidaatista, Ratazana's Naveenista.

Janinan lähdettyä minulla oli vielä muutamia tunteja aikaa ennen projektiryhmän kokoontumista, joten päätin käyttää ajan hyväkseni jauhomatoviljelmän puhdistukseen ja tuvan altaan poissiivoamiseen. Uuden käärmeterraarion mukana tullut jauhomatoviljelmä kun tuli aluksi vähän laiminlyötyä, ennenkuin viljelmälle keksi enemmänkin käyttöä. Munanetistä kun tuli luettua, että meille perjantaina saapuvat uudet laumanjäsenet, viiriäiset, pitävät jauhomadoista. Tuvan allas taas kasvoi lähinnä levää takaovesta tunkevan päivänvalon suosiollisella avustuksella, joten päädyin siirtämään sen kalat makkarin isompaan altaaseen ja tyhjentämään tuvan altaan muiden projektien tieltä.

Projektiryhmän kokouksesta kotiuduttua ehdin istahtaa vain hetkeksi, kun Mikko jo tulikin töistä tuoden uudet liukulasit käärmeterraarioihin hajonneiden tilalle. Sitten lähdettiinkin kaupoille hakemaan viimeinen puuttuva silaus: tiheämpi kattoverkko kiinnitystarpeineen. Siinä olikin sitten ilta-askereet: kattoverkot kiinnitettiin ja liukulasit asennettiin paikoilleen. Pitkän odotuksen jälkeen Ebony & Saaga sekä Wonka pääsivät uusiin terraarioihinsa. Juuri samoihin aikoihin tulikin sitten sopivasti viesti henkilöltä, joka oli jo aiemmin käynyt yhtä tyhjenevää terraa meillä katsomassa. Kävi sitten hakemassa sen heti pois pyörimästä, niin tänne jäi sitten enää yksi ylimääräinen terraario.

Käärmeiden uusi tuplaterra.


Ebonyn ja Saagan puoli.
Wonkan puoli.

Loppuillasta olikin sitten ihana katsella kun käärmeet tutkivat uusia asumuksiaan, ja rottamuksut painivat omissaan. Alkaa vain tuo russian blue agouti tyttö, Janinan Seraphinaksi ristimä, tuntua vaarallisen omalta. Neiti on paitsi poikueen uteliain, myös kovin seikkailunhaluinen. Tänään vietäessä muksuille pähkinöitä, oli Sera-neiti koko ajan pyrkimässä jaloittelemaan. Tai ainakin melkein koko ajan - välillä oli pakko kinastella siskojen kanssa pähkinöistä. Vähän aiemmin Bananarama oli kyllä päästänyt omat muksunsa jaloittelemaan likkojen häkin päälle nostamalla dunan yläosaa hieman paikaltaan. Tuli sitten kiire etsiä nipsut sen terraan, vaikka muksut kiltistä välillä takaisin dunaan kiipeilivät.
Kuka tällaista voisi vastustaa?
Huomaa siskon tyylikäs sukellus pähkinän kimppuun.
Suureen seikkailuun lähdössä.
Pähkinöiden hakua jonomuodostelmassa.
Emo ja sisko.
Viereisen boksin tytöt ihmeissään tyynynä olleen mamman karattua kuvasta.

Varsin eläimellinen päivä kaiken kaikkiaan.

2 kommenttia:

TelluS kirjoitti...

Viiriäisiä, voi mäki haluun! Tuleeko teille kääpiöversioita vai niitä tavallisia? Ootko muuten antanu rotille jauhomatoja, jos et ni kannattaa, tykkäävät kovin!

Susanna Hoffren kirjoitti...

Niitä tavallisia :) Alkuun mietin myös niitä kääpiöitä, kun kuitenkin pääasiallisesti sisälemmikeiksi tulevat, mutta päädyin sitten siihen että normiversioiden munia on helpompi hyödyntää ruuanlaitossa ja leivonnassakin. Lemmikkimessut taisi olla se lopullinen niitti, kun sielä pääsi noita kääpiöviiriäisiä katselemaan. Aiemminkin kun viiriäiset olivat harkinnassa olleet. Rotille en ole vielä ehtinyt juhomatoja koittaa, niitä varten tuo viljelmä tuli kyllä alkujaan kaupanpäällisinä otettua.