keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Hamsterin sukua

Hamsterit ja oravat eivät ole ainoita eläimiä jotka tekevät jemmoja. Rotat tekevät niitä myös. Huoneessa jaloitellessa rotilla on varsin usein haku päällä erilaisten ihanien esineiden ja ruokien suhteen, joita voi vielä joskus tarvita. Laske pyyhekumi alas, ja se on poissa. Unohda siivousrätti hetkeksi pöydänkulmalle, etkä näe sitä enää. Myös osassa lyijytäytekyniä on jotain erityisen kiinnostavaa.

Ruoka vie kuitenkin voiton kaikista esineistä. Rottahäkin päälle unohtunut koirankeksi- tai pähkinäpussi on varsin harmiton löytö - syökööt sitten omaan tahtiinsa jaloitellessaan, jos moisen vievät. Sen sijaan suklaalevyjen, karkkipussien ja muiden ihmisten herkkujen ja ruokien suhteen saa olla tarkempi. Sen tietävät myös likat: mikäli mie olen mokannut ja jättänyt sellaisen neitien ulottuville, pitää niiden yrittää välttää mokaamasta koko juttua jäämällä kiinni. Niinpä tytöt koittavat toimia mahdollisimman hiljaa ja vaivihkaa. Siinä suhteessa rotat ovatkin kuin pieniä lapsia - mikäli huoneessa on liian hiljaista, on tekeillä todennäköisesti jotain kiellettyä. Vauhdista rotilta pois napattu pieni suklaalevy nostattaa harmistuneita piippauksia, etenkin lauman drama queeneilta. Aivan niin huippuunsa nykyinen lauma ei ole kyllä hionut jemmaamistaktiikoitaan kuin miun edellinen lauma: siinä porukasta pari selvästi aina harhautti vetämällä huomioni huoneen päinvastaiseen päähän - tai sitten muut olivat vain kyllin ovelia käyttämään kaverien showta hyväkseen ruokavarkauksissa.

Jemmapaikat asunnossa ovat osin vakiintuneita, mutta niitä kehitellään jatkuvasti myös uusia. Edellisen terratornin alusta oli kestosuosikki, jonka likat tässä terraariouudistuksessa menettivät. Uutta suosikkia etsitään yhä, sekä rottien että miun toimesta. Rotat jemmatakseen, mie pelastaakseni esineitäni ja kiellettyjä herkkuja jemmasta pois. Edellinen jemma löytyi häkin päälle lasketusta häkin siivouspäivää odottavasta uudesta heinäpesästä. Se oli täytetty kuorellisilla pähkinöillä. Uusin jemma löytyi tänään tuvasta siivotessa: sohvan alla oli kuivuneet hiiren takajalat ja häntä. Neideille taas yksi erä dyykkaamisen maailmanmestaruudessa - Mikon nirsoilijan Askileipoksen hylkäämän hiiren sisältämät roskapussit kun viedään aina melko nopeaan asunnosta ulos. Jatkossa vielä nopeampaan.

Ei kommentteja: