sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pääsiäisrottailuja

Ei sitten saatu niitä pääsiäisnaperoita. Katarinakin on vielä Areksen seurassa, kun neidillä ei ole vielä lähtenyt maha kasvamaan (tilauksissa on selvästi taas jotain sekaannusta). Pääsiäisen aika on kyllä silti kulunut varsin rotakkaissa merkeissä, vaikka vähän etärottaillen. Juuri ennen kotoa karkaamista kun satuin huomaamaan kesiksen facebooksivuilla Cecilian suunnittelevan rotanhakumatkaa Saksaan ja Hollantiin.

Bussimatkan alun kypsyttelin ajatusta, ja laitoin sitten Suskulle viestiä. Että haluttaisikoon me nyt niitä agouteja, joista on viime aikoina niin paljon puhuttu. Susku oli heti messissä, ja ehtinyt jo itsekin saman viestin huomattuaan Cecilialle viestiä laittaa. Pienen puhelinpalaverin jälkeen totesimme karanteenin järjestämisen kannalta olevan järkevintä toivoa vain yhtä sukupuolta olevia rottia. Niinpä facebookin kautta lähti illalla viestissä toive ensisijaisesti parista sk agouti uroksesta, mahdollisesti seuranaan russian blue agouti, tai agouti essex poika, mikäli tälläisia tulee vierailun kohteina olevilla kasvattajilla vastaan. Kasvatusvärien puolesta tällaisten löytymisen pitäisi ilmeisesti olla täysin mahdollista, joten nyt pidetään sitten peukalot pystyssä josko tärppäisi.

Päätöksen synnyttyä seuraavana käytännön asiana tuli karanteenipaikan miettiminen. Mikäli sopivia rottia löytyy, on ne saatava pariksi kuukaudeksi rotattomaan paikkaan tarkkailuun. Valtaosalla rottatutuista tai rottiin tykästyneistä kavereista kuitenkin joko on rottia, tai tilanne johon rotat eivät yksinkertaisesti sovi. Kauaa ei tätäkään kuitenkaan ehtinyt mielessään pyörittää, kun jo tiesin keltä haluan asiasta ensimmäisenä kysyä. Olihan kriteereissä ihminen, jonka eläintenpitoon luotan täysin. Siltä suunnalta tulikin alustavasti myönteinen vastaus, kun mahdollisille karanteenattaville löytyy meiltä kuitenkin häkit ja muut mukaan annettaviksi. Mahdollisen ongelman saattaa kyllä muodostaa rottia kohtaamaton kissarouva, joka on kuitenkin aiemmin elellyt sopuisaa rinnakkaiseloa kanipariskunnan kanssa. Eli varavaihtoehto on sitten edelleen harkinnassa. Mutta nyt asiat on kuitenkin saatu sille mallille, että sitä jää mielenkiinnolla odottelemaan kuinka käy. Mielenkiinnolla ja ehkä pienellä jännityksellä, tuontieläinten kanssa kun joutuu kuitenkin huomioimaan monia asioita vähän eri vinkkelistä kuin tutuilta kotimaisilta kasvattajilta tutuista linjoista tulevien eläinten kohdalla.

Rotta-/kouluhommana tänään tuli myös haettua uusi tulostin, että pääsee sitten tulostelemaan näyttelyilmokaavakkeet ja rekisteripaperit taas kätevästi kotona (ja niitä kouluhommiakin). Sen verran kuitenkin tottunut nuo kotona hoitamaan, että ilman moista mahdollisuutta tuli vähän orpo olo. Kotona pääsee sitten säätämään tuota paikalleen, ja testaamaan saako sen oikeasti kahdessa minuutissa käyttövalmiiksi kuten pakkaus lupaa. Miun tekniikankäyttövalmiuksilla olen valmis kyseenalaistamaan tuon lupauksen. Tälläkertaa en kyllä muistanut kysyä kattaako tulostimen vakuutus uteliaat rotat, jotka ovat meillä koituneet jo yhden tulostimen turmioksi. Lemmikki kun vain oli vähän utelias...

Ei kommentteja: