maanantai 5. elokuuta 2013

Poikien kerrostalo ja ensipäiviä Mihailin kanssa

Poikien kämppä jaettuna
Eilen tuli siivottua uroshäkki ja tehtyä pieniä uudelleenjärjestelyjä rottalassa. Poikien CritterNation tuli nyt jaettua kahdeksi puolikkaaksi, joista Pamaus sai ylemmän ja Kismet ja Frederik alemman. Tämä järjestely tulee pysymään sen aikaa
kunnes Frederik muuttaa Suskun luo ja Pamaus saadaan kastroitua. Jälkimmäistä tosin lupasin lykätä hieman, sillä Saija vielä miettii toisiko hän pojalle vielä yhden tyttöystävän ennen toimenpidettä. Sen jälkeen poikien Critteri liitetään likkojen linnaan. Likkalauma kun alkaa olla jo sen kokoinen, että vaikka ne varmasti pärjäisivät hyvin nykyisessäkin, ei lisätilasta ole haittaakaan. Etenkin nyt kun lauma koostuu varsin eri-ikäisistä rottamuksista on kiva että kaikilla on halutessaan vähän sitä omaakin tilaa - siitä huolimatta että Sputnikien lukumäärästä riippumatta kaikkien pitääkin aina koettaa änkeä siihen samaan - mutta ainakin siinä on kyse sitten valinnasta eikä olosuhteiden pakosta.

Talouden uusin tulokas on myös nyt laajentanut reviiriään koko asuntoon. Eilen tutustuminen lähti liikkeelle rottalasta, jossa Mihail viihtyi selvästi heti. Likat olivat taas heitelleet häkistään koirannappuloita, joita Mihail imuroi tyytyväisenä lattialta ja nukahti sitten poikahäkin eteen - juuri kun minun piti alkaa siivoamaan sitä. Myöhemmin poika siirtyi jatkamaan uniaan uroshäkin alle. Rotat eivät ole olleet kalterien läpi Mihailista moksiskaan, eikä Mihailkaan tunnu vielä edes huomanneen rottien olemassa oloa. Tosin skunkkivinkkelistä häkkien neljäkymmentäsenttiä korkeat jalustat ovat varsin korkeat. Niin korkealle poikaa eivät ole saaneet vielä kurottelemaan muut kuin ylösnostetut namit. Nameille tuo otus kun on hyvin perso.

Mihailin pieni kuopsutteluboksi
Eilisillan mittaan Mihailin kulku suuntautui myös makuuhuoneeseen, olohuoneeseen ja keittiöön. Etenkin talouden pörrömattoja poika tuntuu rakastavan, kun niitä on kiva kuopsuttaa ja haroa kuonolla nameja etsien. Illan verran pojan touhuja seurailtua sille tuli lopulta laitettua karikelaatikko omaan huoneeseen, että pääsee sieläkin vähän kaivelemaan. Tänään pojalle haettiin myös yksi lelu lisää, kun alkaa vähän hahmottaa millaisista leikeistä poika pitää. Ostettu onkilelu oli menestys, mutta kaikkiin leikkeihin ei toki tarvita rekvisiittaa; välillä poika haastaa myös leikkimään littaa, joko lähtemällä itse perään tai karkuun. Jossain vaiheessa leikkiä heitetään sitten peppukäännös ja suunta vaihtuu. 

Tänään tuli myös säädettyä Mihailin valjaat oikeankokoisiksi ja kokeiltua niitä pojalle päälle. Namit veivät helposti huomion valjaiden hienosäädöstä ja saivat nopeasti unohtamaan koko valjaat. Tänään valjaita kokeiltiin kuitenkin vasta sisällä, vaikka poika kovasti koittikin änkeä eteisen oven raosta mukaan pikaiselle kauppakäynnillä. Ehkä huomenna kokeillaan sitten vähän puistoiluakin, jos sää on sopiva.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Saako rotalle antaa karviais marjoja? :)

Susanna Hoffren kirjoitti...

Saa antaa :)