keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Rottia hoitoon

Reipas vahtikoira
Reissuunlähtö on edessä ylihuomenna ja rotista kuusi on nyt saatu hoitopaikkoihinsa. Rottaporukan viimeisin eli Lola
lähtee hoitoon huomenna. Ensimmäinen trio lähti sunnuntaina ja toinen porukka eilen. Muistilistat ovat olleet hommassa suureksi avuksi, kuten viime päivien organisoinnissa muutenkin, mutta paikoin ne ovat osaittautuneet varsin aukollisiksi. Tai pikemminkin pää on ollut aukollinen, eivätkä listat ole riittäneet kattamaan kaikkea.

Ensimmäisen lauman vientikin oli toki listalla ja siten hyvin ennustettavissa; auto oli pyydetty lainaan, kellonajat sovittu ja halloweenbileistäkin varauduttu lähtemään ajoissa että ehtii nukkuakin ennen lähtöä. Mukaan pakattavista tavaroistakin oli hyvä lista olemassa. Ainoastaan tavaroiden pakkaaminen puuttui listalta... Muistin sen tasan kymmenen minuuttia ennen bileisiin lähtöä, eli homma jäi yön pikkutunneille. Onneksi oli se lista, niin aivotoiminnan osittain puuttuminen siinä yhden kieppeillä ei vaikuttanut mukaan pakattaviin tavaroihin. Ainoastaan kissanruuat ja piltit olivat unohtuneet ostaa, joten ne päätettiin poimia matkalta. Samalla päätettiin vakaasti varmistaa ajoissa että muille lähtijöille on kaikki tarvittava - mutta ei kuitenkaan keskellä yötä.

Reipas lomahoitaja :)
Sunnuntaina aamulla lähtö vähän takkuili, joten myöhästyimme aikomastamme aikataulusta reilun tunnin verran. Onneksi päivään oli kuitenkin jätetty pelivaraa, niin se ei johtanut mihinkään peruuttamattomaan, kuten ristiäisistä myöhästymiseen. Turusta suunnattiin suoraan (ruokakaupan kautta) iskän luokse, jossa Iippa jo malttamattomana odotteli hoidokeitaan. Hoitorotat tavaroineen kannettiinkin heti yläkertaan iskän perheen koiran vahtiessa tiiviisti vieressä. Siitä koko touhu oli jokseenkin epäilyttävää ja niin häkin vierellekin piti jäädä hyväksi toviksi vahtimaan - aina siihen asti kun se komennettiin pois huoneesta lähtiessämme myöhemmin alakertaan. Häkille oli varattu paikka Iipan huoneesta, johon se nopeasti nousikin, samalla kun käytiin iskän ja Idan kanssa läpi hoito-ohjeita ja vaihdettiin muita kuulumisia. Minulla oli tarkoitus olla hoito-ohjeista kirjallinen tiivistelmäkin, mutta arvatenkin sen laatiminen oli unohtunut täysin. Onneksi rottien perushoito ei ole kuitenkaan mitään rakettitiedettä - ja onhan miulla itsellänikin ollut iskän luona ollessa niin hiiriä, hamstereita kuin gerbiileitäkin, eli isälle jyrsijät ovat jossain määrin tuttuja sitä kautta, ja Iippa on osallistunut rottien hoitoon meillä ollessaan (ja Susku onneksi tarvittaessa paikkailee jos on joitain kysymyksiä joihin en itse ehdi ennen reissua vastata ;)).

Toisten hoidokkien vienti sujui vähän nopeammissa merkeissä. Janinan luona rottamukset kun majoittautuivat yhteen Janinan häkeistä, niin häkin kokoaminen jäi pois. Sieläkin vaihdettiin kyllä kuulumiset ja käytiin läpi hoidokit. Janinalle kun sattuivat kaikki agouti essexit, niin piti vielä varmistaa kuka on kuka - vaikka onneksi nuo kolme erottaa kuitenkin varsin helposti kun tietää mitä katsoa (ja Soodan muutenkin ;D). Kaikki kolme kun jäivät yhteiseen häkkiin vielä muutamaksi päiväksi ennenkuin Usvalla on edessä miehelään lähtö. Elizallekin Tapsa halusi sanoa heipat vielä kädessä pitäen. Janinan luokse rotille oli varattu vähän reilummat ruoka- ja kuivikelastit, joita Janina vähän naureskelikin, että kuinka paljon kuvittelen muutaman rotan kuukaudessa syövän.

Kotona matkavalmistelut jatkuvat. Postauksen kuvatkin odottavat vielä kamerassa, että yksi matkaviihteeksi suunniteltu tv-sarja siirtyy koneelta tablettiin (joinakin päivinä koneessa vain on liian vähän usb-portteja...).


Ei kommentteja: