keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Muutoksia suunnitelmaan kaiken uhallakin

Aika tuntuu menevän hyvin nopeaan. Liian nopeaan. Päivät vilisevät silmissä ja reissunlähtö tuntuu olevan ihan ovella. Niinpä asiaa harkittuani päätin muuttaa suunnitelmaa hiukan, ja totuttaa Kismetin ja Nanan laumaan häkin siirron yhteydessä. Mikäli Nana ei löydä uutta kotia ennen reissua on sen totuttaminen laumaan kuitenkin edessä, ja jos se on mahdollisesti tehtävä, varaan siihen mieluummin reilummin aikaa. Nanan kohdalla tilanne ei toivottavasti tule muutenkaan olemaan yhtä paha kuin aiemmissa totutuksissa; Nana on kuitenkin ihan vauva vasta.

Tapsa on kyllä kovin jo alkanut Nanaan ihastua ja harkita sen ottamista omaksi. Mikäli laumakoko olisi pienempi, yllyttäisin häntä jo kovasti. Nyt koetan hieman toppuutella ja jatkaa ilmoittelua. Vaikka olenkin kyllä jo luvannut, että jos Tapsa tytön todella tahtoo, se laitetaan järjestymään. Tapsalla kun on kuitenkin vain yksi kokonaan oma rotta, niin en mie viitsi kieltää häntä ottamasta toista, vaikka voinkin kehoittaa miettimään onko ajankohta paras mahdollinen.

Omaa rottamäärää pitää kyllä saada pienemmäksi ennenkuin itselle uusia pieniä harkitsee. Sen myötä myös vuodenvaihteen poikuesuunnitelmat laitetaan vakavan harkinnan alle; ellei omassa laumassa ole silloin yhtään tilaa uusille tulokkaille, Mimosaa tai Usvaa tuskin kumpaakaan astutetaan. Nyt kun kasvatussuunnitelmat ovat jäämässä kokonaan taustalle, tulevat suunnitelmat lähtemään omasta laumatilanteesta käsin - ja jatkossa poikueiden suhteen palataan ehkä enemmän sijoituseläimiin joiden varalle joku muu punoa kasvatussuunnitelmat ;)

Ei kommentteja: