torstai 27. joulukuuta 2012

Rottalamylläystä

Tyttöjen häkki
Olin julma. Palasin joulunvietosta ja pöllin likoilta kolmannen kerroksen. Ajatus on ollut vireillä jo jonkin aikaa, sillä kolmas kerros ei juuri lisännyt virikkeiden määrää (tai toisin sanoen raja tuli vastaan siinä, paljonko virikkeitä jaksan häkin siivouksen yhteydessä puunata) jonka lisäksi häkin puhdistus oli lisäkerroksen kanssa selvästi aiempaa työläämpää kun ylintä kerrosta ei yltänyt siivoamaan eikä sisustumaan ilman keittiötikasta. Samalla kun päädyin madaltamaan likkojen häkkiä, päädyin ottamaan likkojen häkin päältä puretun Critterin ainakin toistaiseksi pojille käyttöön. On pojillakin sitten ovet ja helpommin siivottava lukaali.

Riippari ja lyhdelaatikko
Likkojen taholta olen kyllä jo varautunut protesteihin, sillä toihan kolmas kerros lisätilaa vaikka virikemäärässä ei muutosta juuri tapahtunutkaan. Mielipahaa lievittämään koitin sitten laittaa likoille häkin perusteellisen siivouksen yhteydessä tavallistakin enemmän namijemmoja ja muuta aktiviteettia. Ei sillä että uskoisin sen noita pilalle hemmoteltuja pikku prinsessoja kauaa hämäävän. Etenkin Tuike kun on ollut aiemmin kova antamaan noottia heti kun elintilassa tapahtuu selvempiä muutoksia. Mutta onneksi nämäkin ovat neuvottelukysymyksiä: riittävällä aktivoinnilla ja jaloitteluvuoroilla protestit saadaan laantumaan suhteellisen nopeasti.

Namijemma
Vaikka ideana on helpottaa siivousta, tänään siivous tehtiin kaikkea muuta kuin helpoimman kautta. Kaikki häkit purettiin täysin osiin ja kaikki osat kannettiin kylpyhuoneeseen pesuun. Viimeksi likkahäkkiä siivotessa kun huomasin häkin haisevan vielä rättipesun ja höyryn jälkeenkin niin, että kävi selväksi että virtsaa oli valunut myös rakenteiden väliin, eli suursiivoukselle alkoi olla tarve. Samalla rottalassa käytiin sitten kunnolla rätin kanssa läpi seinät ja pestiin mopilla lattiat, nyt kun häkit olivat kerrankin kokonaan tieltä poissa.

Poikien Furet Tower suuntaa toistaiseksi vintille ja sen kohtaloa mietitään sitten kun näkee miten nykyinen järjestely laumoilla toimii. Että päätyykö toweri sitten myyntiin vai takaisin omaan käyttöön.

Poikien häkki

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hehe, myyntiin vaan toweri, mä voisin ostaa! :D on toi samo niin ihanan pieniluukkuinen, ettei kunnon ruokakuppikaan sieltä mahu ulos, vaan joutuu aina alakautta ottamaan. Nyt on sitte pienempi kippo millä saan ruoat sisään ja vaan siivouksien yhteydessä otetaan isompi pois :D

Susanna Hoffren kirjoitti...

Jos tuo todella kiinnostaa ja pääsisit tuota Turusta hakemaan, niin laittele sähköpostia niin harkitaan :) Tämä hullu kun jo vähän haaveili, että laajentaisi tuota poikienkin lukaalia toisella Critterillä, jos sattuisi edulliseen käytettyyn törmäämään (ja Tapsa ehti jo pyöritellä silmiään, mihin mie ajattelin senkin mahduttaa - mikä kuulostaa selvästi haasteelta ;)).

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun tarkemmin mittailin ja vertailin, niin kyllä toi mun hökötys (samo 102 ja kaks pienempää häkkiä) on kaikin puolin hieman isompi, vaikkakin kaikki luukut hyvin pieniä, eikä meiän porukat oikee ymmärrä mun uuden häkin himoa, nii ehkä toi toweri saa nyt jäädä :D Osaatko sanoo et miten noita samon luukkuja sais modailtuu isommiks?

Susanna Hoffren kirjoitti...

Meilläkin aina välillä ihmetellään tätä miun intoa pyöritellä eri häkkejä, mutta nyt mieskin on alkanut tuohon tottua. Miulla kun on kuitenkin päävastuu häkkien siivouksesta, niin saan sitten koettaa tehdä siitä itselleni mahdollisimman helppoa (tai niin helppoa kuin se voi olla yhdistettynä ajoittaiseen suuruuden hulluuteen noitten häkkien kanssa).

Kaikkein helpoin tapa modata toimivia luukkuja on todennäköisesti leikata häkkiin isompi aukko esimerkiksi rautasahalla ja siirtää siihen valmis luukku esimerkiksi toisesta häkistä (myös jotkin verkkokaupat myyvät pelkkiä luukkuja). Leikatun aukon reunat kannattaa myös hioa, jos niihin jää teräviä kohtia. Tällä tavalla siirrettäessä luukku on yhtä tukevaa materiaalia häkin kanssa ja kiinnitysmekanismikin tulee valmiina.

Uuden luukun voi tehdä myös leikkaamalla tehtyyn aukkoon luukun tukevasta ritilästä tai verkosta. Tällaiseen luukkuun saa saranan helposti rautalangasta, mutta kiinnitysmekanismi voi olla kinkkisempi niin että luukku tulee oikeasti kyllin tukevasti häkkiosaa vasten niin etteivät rotat pääse pungertamaan itseään luukun ja seinän välistä (tähän vaikuttaa myös verkon tukevuus). Tuohon Toweriin lisäluukut tuunannut henkilö on löytänyt todella kätevät nipsut luukkuihin, voin koettaa muistaa napata niistä huomenna kuvaa. Nimeä tai myyntipaikkaa tuollaisille en valitettavasti osaa vinkata.