tiistai 21. tammikuuta 2014

Häkin pehmoedition ja kurja kasvain

Mimosa tutkii Laiskuria
Nyt on likkojen linna viimein taas puunattuna. Tälläkertaa sisustuksessa mentiin pehmeämmällä linjalla, ja likkojen omat
mustekala ja laiva saivat seurakseen vanhan pehmokoiran. Alkuun minun kyllä piti vielä tuota Laiskuri-koiraa paikkailla, mutta sen tarkempi tutkailu osoitti sen saaneen jo turhankin monia haavereita siskon koiran pentuaikaisissa leikeissä ja muissa touhuissa. Reikiä oli niin kuonossa, korvissa kuin muuallakin jo enemmän mihin sormet riittäisivät laskea. Niinpä se pääsi nyt viimeiseen käyttöönsä likkojen patjana ja tutkittavana. Saman tuomion sai myös punainen hieman vanunut ja reikiintynyt neuleeni, joka on jo viimeiset pari vuotta ollut vain kotikäytössä. Lempparivaatteista on aina haikeaa luopua, mutta ehkä siitä on vielä likoille iloa näin talvipakkasilla - vaikkakin onneksi meidän asunto on pakkasista huolimatta mukavan lämmin.

Rottahäkkiä siivotessa ja neitejä sylitellessä tuli huomattua myös Elizalle ilmestynyt kasvain. Se on kainalossa ja kooltaan noin viinirypäleen luokkaa. Vielä kasvain ei tunnu neitiä häiritsevän, mutta sen myötä mummuska on nyt entistä tiiviimmässä tarkkailussa. Neidillä on nyt kuitenkin sen verran ikää, että jos kasvain lähtee tuosta kasvamaan, päästetään neiti paremmille juustomaille. Nyt kuitenkin vielä hetki toivotaan, että kasvain ei olisi nopeasti kasvavaa sorttia, ja että mummuska saataisiin pitää täällä vielä hetken. Muuten kun mummuska on vielä erittäin hyvässä kunnossa ikäisekseen.

Häkkiä siivotessa tuli samalla myös kuvailua hieman rottuskoita, mutta edustuskuvia niistä ei juuri tullut. Osittain kuvien laadun takia, osittain siksi että neideistä muutamakin on selvästi pesun tarpeessa ennen edustuskuvien ottoa. Lilian kun on taas kauniin vaaleanpunaisen ja keltaisen kirjava, ja pari neideistä on onnistunut sotkemaan häntänsä täysin. Eli seuraavana on tiedossa rottien puunauspäivää heti kun tälläviikolla ehtii.

Likkojen linnan pehmoedition

Mummuska
Mimosa ja Mummuska
Mummuska
Kismet hyyyvin edustavana

Ei kommentteja: