tiistai 3. huhtikuuta 2012

Pesässä piippaa - mutta edelleen vain yhdessä

Muhku, Marika & Eliza
Kämppä täyttyy aika ajoin voimakkaasta piippailusta, mutta uusia poikueita ei valitettavasti ole syntynyt. Ainoat piippailijat ovat siis yhä Delilahin seitsikko, jotka välillä hyökkäävät kaikki ahnaina maitobaarin kimppuun käyden vääntöä parhaista nisäpaikoista. Ja siitä jos mistä lähtee välillä kunnon mekkala. Yhtenä aamuna ehdin jo toivoa että siitä osa olisi ollut peräisin viereisestä häkistä. Mutta ei. Elizan kohdalla olenkin nyt jo alkanut luopua toivosta, ja se pääsi muuttamaan mammailuboksista takaisin laumaan. Se kun alkoi mammailuboksissa hyppiä kirjaimellisesti seinille, ja alkuun innolla rakennettu pesäkin levitettiin siinä tylsyydessä pitkin häkkiä. Nyt sitten onkin mietinnässä, pitäisikö neitiä koettaa vielä astuttaa, vai keskittää toiveet Katarinan suuntaan.

Essex-vauvakuume on tällä hetkellä kyllä todella kova. Mie olin niin kovin odottanut noita Elizan poikasia, etenkin siitä alkaen kun neiti näytti olevan ihan selvästi kantavana. Eikä se ollut vain se mahan koko, vaan muutenkin. Mutta eipä Eliza ole ainoa, joka on meillä ollessa kehittänyt valerakauden itselleen oltua uroksen kanssa. Eläimet vain muistuttavat joskus vähän turhankin usein, että niiden kanssa asioita voi kyllä suunnitella, mutta suunnitelmien toteutuminen ei ole sitten itsestä kiinni. Miekin kun taisin jo vähän liian varhaisessa vaiheessa huokaista, että nyt kun naaraat astuttaa maaliskuussa, ei ole sitten muuton aikaan ihan pieniä poikasia tai viimeisillään kantavana olevia naaraita talossa. Mutta pitää koettaa olla positiivinen: ainakaan vakavampia terveysongelmia ei ole nyt kellään *koputtaa puuta* Täysin terveinä ei kaikkia kuitenkaan uskalla valitettavasti pitää, kun Flaksi tuntui tänään taas vähän aivastelevan lopetettuaan sen jo välillä. Eli poika on sitten edelleen ekstratarkkailussa.

Lenaakin tuli eilen nähtyä, tosin valitettavasti vähän ikävämmissä merkeissä. Lenan mummurotta Danae kun jouduttiin lopettamaan kasvainten takia. Siinä samalla puhuttiin sitten kuitenkin rotista muutenkin, mukaanlukien poikueet. Lenan sijoitustyttö Nimuekin kun on nyt mammailemassa sen muksujen ollessa viikon Delilahin muksuja nuorempia. 

Kaksi muksua ja taustaileva mamma
Huomenna opintotuen tultua pääsee sitten väsäämään ilmoittautumisia myös messukessuksen näyttelyyn, johon meiltä on lähdössä näillä näkymin sama kokoonpano kuin Littoisten näyttelyyn. Tälläkertaa tosin ilman vierailevia tähtiä Green Dayta, Boa Vistaa ja Katarinaa. Delilahin väri on nyt poikastelun myötä varsin ruosteessa, ja poikasten luovutuksesta on vain pari viikkoa näyttelyyn, niin se taitaa jäädä nyt suosiolla messariin osallistumisen sijaan lepäilemään Jolenen ja Elizan kanssa kotiin. Muhku ja Sanaris siirtyvät nyt ensikertaa kisaamaan avoimessa luokassa Dippiksen ollessa sitten ainoa mukaan lähtevä junnu. Yksi uusi tuleva laumanjäsen meillä on kyllä jo kasvamassa, kun Saija puhutti yhden Delilahin muksun Tapsalle. Ja koska yhdestä ei toki omaksi laumaksi ole, on neidin sovittu majoittuvan miun likkalaumaan. Viralliseen luokkaan tuosta neidistä ei kuitenkaan myöhemminkään ole neidin vähän omalaatuisemman värin kanssa (joka todennäköisimmin on russian topaz agouti), mutta pet-puolella neitiä saattaa tulla myöhemmin näkemään. Ja blogissa nyt ainakin silloin kun poikashöpinät eivät vie kaikkea huomiota muilta rottamuksilta.

Ei kommentteja: