lauantai 28. huhtikuuta 2012

PetExpo 28.4.

Rottaosastoa kakkoshallissa
Tänään oli taas messunäyttely, eli PetExpossa kisattiin neljän rotan kera. Ennen näyttelyä oli tehty klassiset hyvät päätökset aloittaa näyttelyyn valmistautuminen ajoissa, ja mennä hyvissä ajoin nukkumaan, että jaksaa sitten koko pitkän messupäivän. Yhtä klassisesti ne hyvät päätökset rikottiin näyttelyvalmistelujen jäätyä viimeiseen iltaan, ja unen tultua vasta kahden maissa. Mutta näistä vakioista huolimatta päivän voisi sanoa menneen nappiin. Muhkulle saatiin haettua se kaivattu kolmas tähti, ja poikuesuunnitelmia kaavailtua taas eteenpäin odottaessa mitä nuo matamit päättävät asian suhteen.

Muhku sai tosiaan omasta laumasta päivän parhaan arvostelun ollessaan L1, lk.sij. 1. Arvostelun jälkeen saikin sitten jännittää aina palkintojen jakoon asti, tuleeko neidille sitä kaivattua irtotähteä. Neidin mammalomalle lähdöstä kun oli kyllä jo päätetty, mutta onhan se nyt hienoa laittaa neiti näyttelytauolle tuoreena Fin Championina. Pakko sanoa, että tuo tähti kyllä lämmitti mieltä vähintään yhtä paljon kuin Elizan Rop-sija viime vuoden lopulla. Onhan Muhku kuitenkin oma kasvatti, vaikka kyllä niin emoonsa tullut (ja Saijan miulle poikueesta valitsema), ettei kaikkea kunniaa neidin menestyksestä voi itselleen ottaa. Eikä lopuillakaan mukana olleilla mitenkään huonosti mennyt. Marika ja Sanaris saivat kumpikin L1 lk. sij. 2, ja Dippis sai L2:sen. Eli laatupalkinnoille pääsivät kaikki kakara mukaanlukien.

Päivän aikana ehti paitsi kiertää messuja, myös juonitella uusia kuvioita rottamusten päänmenoksi. Sarilta en päässyt vielä varaamaan Sanarikselle morsianta, kun odottamaani poikueeseen oli syntynyt vain kolme naperoa. Elina on kuitenkin astuttamassa nyt heti messujen jälkeen useamman russian blue -naaraan, joista nyt seuraavaksi sitten morsianta toivotaan. Sarillekin russian muksuja on kyllä kanssa jossain vaiheessa taas tulossa, eli eiköhän tänne kesän mittaan jostain sopiva likka saada. Janinalta saattaa jäädä käyttämättä yksi black essex naaras hänelle toivottavasti tulevan babyboomin keskellä, joten päässä pyörii taas myös potentiaalista lainaussuunnitelmaakin, jos Elizalta ja Katarinalta ei nyt essex kakaroita saada. Ne ovat kyllä edelleen kovin toiveissa. Eli nyt voi taas ainakin leikkiä omaavansa tavoitteita ja suunnitelmia tulevien poikueiden suhteen (jotka naaraat voivat taas itsepäisesti vesittää ;)). 

Innokas kutoja
Ensimmäistä kertaa tuli eksyttyä enemmän myös ModelExpon puolelle katselemaan kauko-ohjattavia lennokkeja, autoja ja veneitä. Ja ihastelemaan Kädentaitaja -messujen koruja ja koriste-esineitä. Jälkimmäisiltä sainkin sitten itselleni ihanat sulkakorvakorut. Yleensä oma messukiertäminen on rajoittunut melko vahvasti eläinosastoille. Jotenkin kummasti aika meni messuilla tällä kertaa myös tavallista nopeampaan, eli jatkossakin voisi ehkä harkita koko messualueen aiempaa tarkempaa hyödyntämistä. Vaikka eläinosastolla aikaa tuleekin tapettua ehdottomasti eniten. Eläimille ei kylläkään tällä kertaa tarttunut mukaan niin paljon tuliaisia, kun rahatilanne on itsellä taas vähän tiukempi. Vaikka melkein kyllä houkutti vinguttaa luottokorttia edes yhden pienen vaaleanpunaisen elefantin verran (tällä kertaa järki kuitenkin voitti).

Se jäi kyllä vähän harmittamaan, kun en Valduria tänään nähnyt. Sitä kun oli kovin uteliaana odottanut millaiseksi poika on kehittynyt. Mutta nuoren herran kotiinjäämisen syy oli kyllä täysin ymmärrettävä: poika oli telonut häntänsä, ja oli sen myötä sairaslomalla. Tai sitten Susku vain pelkäsi, että pöllin pojan takaisin itselleni, kun sen tikkaus on kuulemma nyt iän myötä tasoittunut ;)

Näyttelyn päätyttyä koitti sitten kotimatka kolmen rotan kera. Muhku kun lähti nyt suoraan näyttelystä Jerikon (FinCh Jeriko, rex black) luo. Muut pääsivät sitten kotona tuttuihin häkkeihin, vetäytyen varsin nopeasti riipparien puolelle. Ei ollut omistaja taas ainoa jota väsytti.

Ei kommentteja: