sunnuntai 11. elokuuta 2013

Sunnuntaiprojekti

Ensimmäinen satsi häkin osia pesussa
Minun on jo pidempään pitänyt purkaa tyttöjen Critteri ja pestä kaikki osat kunnolla suihkun alla. Sillä vaikka rätti riittää viikkosiivouksissa ihan hyvin, ei se kuitenkaan kaikkia välejä puhdista. Koska tällä viikolla viikonloppu oli pitkästä aikaa rauhoitettu pelkälle kotonaololle (...ja rentoutumiselle), totesin lauantain lököilypäivän jälkeen tänään olevan mitä mainioin päivä projektille. Toinen vaihtoehto olisi ollut huomenna töiden jälkeen, mihin en onneksi lähtenyt.

Tapsa auttoi miut projektissa alkuun alkamalla tyhjentää likkahäkkiä samalla kun leikkasin kaikilta rotilta kynnet. Sen jälkeen minä siirryin purkamaan tyttöhäkkiä Tapsan alkaessa tyhjentää poikien Critteriä - saatuani projektin aloitetuksi, päätin purkaa ja pestä kaikki Critterit kerralla. Kaikkien Critterien yhtäaikainen purku ja pesu kun mahdollisti myös toisen projektin jota olen jo jonkin aikaa kaavaillut - kaikkien kolmen Critterin yhdistämisen yhdeksi häkiksi. Varahäkkejä kun meiltä löytyy kuitenkin sen verran, että niistä saa hyvin majoituksen Pamaukselle ja Frederikille siksi aikaa kun Frederik lähtee Suskulle ja Pamauksen voi yhdistää likkalaumaan. Pamauksellekin voi olla nyt Lilianin pikkupoikien lähdettyä ihan kiva päästä olohuoneeseen paremmalle huomiopaikalle siksi aikaa kunnes sen voi yhdistää muuhun laumaan.

Likkojen linna alkaa hahmottua
Valitettavasti (joskin odotetusti) miulta katosi siivousseura hyvin pian aloittamisen jälkeen. Tapsa kun oli lupautunut tänään Mikolla poikkeamaan, joten kun hän lähti suunnistamaan bussille, oli minulla vielä pestävänä yli sata kiloa häkin osia, rottalan seinät, lattialistat ja häkkien alustat + tietenkin vielä häkin uudelleen kasaaminen ja sisustaminen. Melko koko päivä homma siis. Tässä välissä kävi kyllä pariin otteeseen mielessä
kolmannen häkin kuskaus suorinta tietä vintille, niin ettei tähän rumbaan tarvitsisi lähteä enää ikinä uudestaan. Nämä ajatukset unohtuivat kuitenkin nopeasti, kun kaikki osat oli saatu pestyä ja pääsi kasaamaan häkkiä - häkkien kokoamisesta kun pidän ihan eri tavalla kuin niiden purkamisesta ja pesemisestä.

Vaikka oli täällä kyllä välillä silti melkoinen tropiikki, kun päivä oli valmiiksi lämmin ja kuuma vesihöyty levisi nopeasti kylpyhuoneesta koko asuntoon. Kaikki häkin osat kun eivät edes mahtuneet kerralla kylpyhuoneeseen, vaan ne piti pestä muutamassa erässä ja koettaa nostaa eteisen seinustoille kuivumaan. Mihail malttoi kuitenkin onneksi nukkua koko siivousprojektin ajan, niin ei tarvinnut pelätä pojan onnistuvan kaatamaan lomittain toisiinsa nojaavia kalteripinoja.

Nyt kuusi tuntia aloittamisen jälkeen homma alkaa olla viimein voiton puolella. Eteisessä odottaa enää muutamia ylimääräisiä Critterin osia niiden siirtämistä vintille varastoon. Muuten likkojen uusi linna on viimein muuttovalmis. Ja nyt kun rottala on viimein viimeisen päälle puunattu on tänne ensiviikolla mukavampi päästää myös vieraita Mihailia katsomaan - josko vaikka rotat ja rottalakin onnistuisivat saamaan osansa huomiosta.


Pesun suhteen viimeisiä viedään

Tässä välissä Mihail heräsi ja sai välipalaa
Urakka valmis

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wou, ihailin sun häkkijärjestelyjä jo aikaisemmin, mut nyt on pakko sanoo et sulla on oikee unelma häkki!

Susanna Hoffren kirjoitti...

Kiitos kehuista! Häkkiaddiktina sitä tykkää panostaa noihin asumuksiin, niin on sitten kunnolla tilaa kokeilla eri sisustuksiakin - vaikka joskus tietysti junnaa pidemmän aikaa toistamassa samoja juttuja kun ei ehdi tai keksi mitään uutta. Mutta nyt on sitten taas vähän isompi ja erimallinen tila mitä lähteä virittelemään :)

Tiia kirjoitti...

Aivan mahtava häkki! <3 Mutta huhuh mikä urakka tuossa on ollut ja odotan jo innolla kun siivoat tuon seuraavalla kerralla, kerrothan siitä meillekkin!;) Minulla kun oli rottapoikia ja heillä kaksi kanihäkkiä päällekkäin yhistettynä niin sekin oli jo urakka siivota, tuollaista en halua edes kuvitella.:D

Rottia meillä ei enää ole, mutta kissoja ja hiiriä joista saa käydä lukemassa http://kissanviiksethiirenkorvat.blogspot.fi/ . Onhan siellä vanhoja tekstejä rotistakin. (:

Susanna Hoffren kirjoitti...

Ei tuon siivoamisen pitäisi nyt niin paha olla, kun normaalisti viikkosiivouksen yhteydessä meillä pestään vain virikkeet ja pohjalaatikot ja häkki itsessään putsataan rätillä paikoillaan. Tällä kertaa jätin myös laittamatta kiinteän välitason toisen ja kolmannen kerroksen väliin, niin on vähemmän hangattavaa tuolla yläilmoissa ;) Mutta eiköhän sitä tule taas siivouspäivänä postattua mitä tuonne seuraavaksi innostuu kehittelemään likkojen iloksi :)