lauantai 8. lokakuuta 2011

Jyväskylän näyttely

Aurinko alkaa nousta matkan loppupuolella.
Jyväskylästä on nyt kotiuduttu. Takana on pitkä mutta antoisa päivä, johon mahtui niin mainiota seuraa, menestystä kuin pientä shopaholismiakin. Ehdottomasti siis tekemisen arvoinen reissu, vaikka koko harrastuksen mielekkyyden ehtikin jo kyseenalaistaa herätyskellon soitua.

Halisista lähdettiin liikkeelle hyvin aikataulun mukaan. Puoli neljästä oli sovittu, ja auto starttasi lastattuna pihasta 3.34 - kyllä, piti oikein katsoa. Janina toimi kuskina, ja Tiina tuli samalla kyydillä meidän kanssa. Nukutut tunnit taisivat jäädä yhteenlaskettunakin alle kahdeksaan, mutta ainahan sitä nyt yhden yön voi valvoa. Vaikka helppohan se miun on sanoa, kun en kortittomana joudu koskaan ajamaan. Boksikasseja oli matkassa pari per persoona, eli ne täyttivät varsin tehokkaasti auton takaosan sekä puolikkaan takapenkistä. Miullakin oli ties kuinka pitkästä aikaa kaikki likat mukana.

Rottien pöytiä.
Näyttelypaikka löydettiin ongelmitta yhden pysähdyksen taktiikalla, ja paikanpäällä alkoi heti vahvasti kyseenalaistaa Mikon poikien näyttelyttämisen messunäyttelyjen yhteydessä. Etenkin kun me ei heti löydetty sitä lähintä ovea, vaan päädyttiin retuuttamaan boksikasseja hallien halki. Vaikka samalla saikin pientä esimakua messuhallin myyntipöydistä, tuli kyllä ikävä yhden boksin kanssa reissaamista. Vaikkei nuo kassit vielä aamusta niin paljoa painaneetkaan. Rottapöydät kuitenkin löydettiin, ja rotat saatiin kasseista pöydälle odottaman numerolappujen valmistumista. Siinä ehti sitten jo vähän ihmisten kera juoruta, kun Susanna ja Hannukin saapuivat juuri sopivasti paikalle.

Kissanäyttelyn myyntipuolen omituisuuksia.
Suskun ja Tiinan kanssa tulikin päivällä varmaan eniten vietettyä aikaa, jonka lisäksi matkoilla pääsi hyvin Janinan kanssa juttelemaan. Päivän Janina kun oli kiinni sihteeröinnissä. Vapaa-aika yhdistettynä Visa Electroniin ei kuitenkaan ollut ehkä se paras mahdollinen yhdistelmä - likoille tarttui kaikkea pientä tuliaista useammasta eri kojusta. Lähinnä ruokaa ja nameja, mutta myös uusi kolmioriippari ja puhdistusainetta jonka pitäisi tehota myös häntien pinttymiin. Puunaus kun on selvästi laji jota miun pitää vielä treenata. Etenkin Marikan kanssa, kun Marika on noihin muihin verrattuna niin kovin vaalea. Tiina onneksi antoi tästä kädestä pitäen opetusta ivoryiden näyttelyttämisen tuomalla kokemuksella :)

Rottien tuomaripöytiä.
Tuomaripöydillä arvioitiin päivän aikana paitsi paljon rottia, selvästi myös rottaihmisiä. Miun buff-haikailuni ei ainakaan jäänyt Tellulta ja Janinalta huomaamatta, kun sorruin miettimään pientä buff-neitiä Linnean seuraajaksi laumaan. Järki kuitenkin voitti, ja neiti jäi hankkimatta. Osittain siksikin, ettei kyseinen pirpana selvästikään pitänyt miusta ;) Kyllä meille laumanlisäystä on silti tulossa - Janinan kanssa kun puhuttiin Naveenin meille muutosta jahka poikueisiin syntyy sille sopiva kaveri. Janinalla kun ei ole pojalle nyt juurikaan käyttöä, ja mie kaavailen sitä Delilahin poikasten isäksi ja käytin sitä jo Jolenelle, niin pääsen sitten tutustumaan ensimmäisten kasvattieni isään oikein kunnolla ja perinpohjin.

Ja lähtiessä aurinko laski.
Ja niistä ensimmäisistä kasvateista puheenollen: niistä Eliza ja Katarina debytoivat tänään näyttelyssä. Eliza sai L2:sen, ja Katarina nappasi komeasti L1:sen ja irtotähden. Näistä jälkimmäinen oli kyllä erittäin positiivinen yllätys. Muista mukana olleista Marika nappasi luokkavoiton ja irtotähden, Sera luokkavoiton, Delilah ja Jolene L1:set ja loput saivat L2:set. Voisikin viimeistään huomenna kirjata rottamusten arvostelut omaksi postauksekseen. Samalla sitä tuli varattua boksin verran tilaa Lapuan näyttelyyn suuntaavasta autosta, niin Marika ja Sera suuntaavat varmaan edustamaan meidän laumaa sinne.

Vaikka näyttelypäivä päättyikin hyvissä ajoin, kotiutuminen meni lähelle puolta kymmentä. Saatuani raahattua boksikassit sisälle asti, päätin huvikseni punnita ne, kun niiden kantaminen tuntui väsyneenä ikävän raskaalta. Yhteispainoksi tuli 17,6kg, eli oli siinä sitten vähän raahattavaa - en suosittele kissojen purkkiruokien ostamista kenellekään. Nyt kuitenkin likat ja pojat ovat takaisin omissa häkeissään ja mie suuntaan suihkuun.

Seuraavana projektina on sitten kiiman bongailu Jolenelta, että saadaan taloon taas muksuja :)

Päivän shoppailut :)

Ei kommentteja: