keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Talossa vilisee rottia

Halloweenbileet lähenevät, ja koristeiden valmistelun ohella tänään aloitettiin leipomukset. Varsinaisen touhuilun ajan likat olivat toki häkissään, mutta päivän urakan ollessa loppupuolella vapautettiin apukokit linnastaan. Vaikka leivontaan ei pienten rotan käpälien sovikaan osallistua (vaikka se hyvin halloweenin henkeen sopisikin), ei keittiötä siivoillessa pienistä apureista ole juuri haittaa. Etenkin jos jätetään mainitsematta se kohta, jossa Eliza tiputti roskapussin alas penkiltä onkiessaan sieltä palanutta muffinssia. Pikemminkin neidit omalta osaltaan huolehtivat pusseista tippuneista juustoraasteenjämistä ja ylijääneistä tomaatinpaloista ennenkuin joku siivoaisi moiset aarteet roskikseen. Ovathan ne huomattavasti paremmassa tallessa astiakaapin alla tuleviakin jaloittelureissuja ajatellen.

Ja onhan jonkun hyvä tarkastaa ennalta tulevat koristeetkin. Alkuviikon itse olen ollut valvovana virkailijana, kun osallistuminen sohvannurkasta on muuten ollut puolittaista. Tänään pääsi sitten itsekin jo visioitaan toteuttamaan, ja etenkin Jolene ja Marika kävivät kätteni jälkiä tarkastamassa. Harmi vain ettei neitejä viitsi juoksuttaa bileiden aikaan, uteliaat rotankuonot kun toimivat oikein hyvin halloweenkoristeiden kanssa. Mutta on se sekä neitien että vieraiden kannalta mukavampi, että neidit ovat lauantain visusti linnansa suojissa. Etenkin kun siskon koira on sitten kanssa touhuissa mukana.

Siivous ja valvontakeikan jälkeen oli häkkiin paluun aika. Eliza, Marika ja Delilah palasivat kotihäkkiin, jossa Sera jo vähemmän vapaaehtoisesti odotti. Jolenelle laitettiin oma yksiö, niin pääsee neiti sitten rauhassa pesää väsäämään. Maha kun tuntuu neidillä sen verran kasvaneen, että vauvauutiset ovat alkuviikosta varsin todennäköisiä. Tai sitten yksi ystäväni on innostunut lahjomaan Jolenea liikaa nameilla ;)

1 kommentti:

Natu kirjoitti...

MULLA ON SAMANLAINEN HÄKKI KU SULLA! Joooh .. (; siis tämä vihreeharmaa.