sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Likkalauma laajana

Tänään oli hyvin aikaa kuurata laumojen häkit, joten päätin samalla vieroittaa Vanamon muksut ja siirtää Vanamon tyttöineen likkahäkkiin. Nyt likkahäkissä onkin väliaikaisesti kunnolla vilinää laumakoon ollessa kolmetoista - tosin vain siihen asti kun osa muksuista lähtee maailmalle. Mammat ovat kaikki ottaneet muksut todella hyvin vastaan ja etenkin Eliza tuntuu jopa tykkäävän kakaroiden kanssa touhuilusta. Muksujen omat mammat sen sijaan nauttivat enemmän aikuisseuran tuomasta vaihtelusta kakarakesteilyn jälkeen.

Vanamon tytöt ovat olleet innoissaan likkahäkin tuomasta lisätilasta ja uusista kiipeilymahdollisuuksista, pikkuisten maailma kun laajeni kertarysäyksellä. Vanamon pojat joutuvat puolestaan tyytymään entisen kokoiseen asumukseen, mutta nekin saivat uutta seuraa Yorkiesta ja DaCaposta. Hetken harkitsin että olisin yhdistänyt kaikki junnupojat tänään aikuisten poikien kanssa samaan tapaan kuin junnutytöt likkalaumaan. Päätin kuitenkin odottaa vielä ainakin viikon verran, eli sen aikaa että Halla ja DaCapo lähtevät uuteen kotiinsa. Mikäli Yorkiella ja Kuuralla ei ole vielä siinä vaiheessa uutta kotia tiedossa, totutan ne todennäköisesti omien poikien seuraan uutta kotia odottelemaan.

Lilian palasi tänään kanssa kotiin ja Tapsa jaksoi koko hissimatkan alhaalta ylös ihmetellä, kuinka tutun näköinen nassu boksista kurkkii ja kuinka neidin silmätkin ovat yhtä kauniin punaiset kuin aina ennenkin. Mie olisin ollut itse selvästi enempi ihmeissäni jos neiti olisi Teemun luona kovin erinäköiseksi vaihtunut ;) Lilianille laitettiin nyt suoraan oma mammailuhäkki olohuoneeseen, että se saa alkaa jo rauhassa tehdä pesää ja valmistautua synnytykseen ilman likkalauman hyörinää.

Häkkien putsaukseen jälkeen laitoin jokaisella laumalle oman helpon namijemmalelun, eli nameilla täytetyn kananmunakennon. Tällä kertaa en edes lisännyt haastetta ripustamalla kennoja mahdollisimman vaikeisiin paikkoihin. Rotilla kuuluikin siinä silti hyvä tovi kennoja pyöritellessä ja isoimmat namit jotka eivät mahdu tippumaan kennojen raoista ovat yhä suurimmalta osin hyvässä tallessa. Likkahäkissä muutama neideistä keskittyi poimimaan kennosta alakertaan tippuvia pikkunameja muiden pyöritellessä kennoa kakkoskerroksessa.




Ei kommentteja: