tiistai 21. toukokuuta 2013

Viikonloppureissailua

Viikonloppu meni Tampereella ja sen myötä kolme muksua lisää on nyt maailmalla. Fami, Flake ja Henry (+ Janinan pieni) kun jäivät matkasta reissun varrella. Muutama muksu sen sijaan palasi vielä takaisinkin päin, sillä Tapsan pyynnöstä Mimosa ja Kismet lähtivät kanssa mukaan treenaamaan boksireissaamista. Tai oikeastaan vain olemaan mukana: Tapsa ei halunnut olla edes yhtä yötä pois Mimosan luota nyt kun Liliankin on vielä reissussa.

Saa nähdä kuinka helppoa Tapsalle tulee olemaan kuukausi reissussa ilman rottamuksia. Se kun meillä on yhtenä erona mitä reissuihin tulee: minua ei ollenkaan haittaa saada välillä lomaa rottamuksista, kun taas Tapsalla tulee paljon äkempää ikävä omia pieniään. En tiedä vaikuttaako se asiassa kuinka paljon, että minulla on kuitenkin ollut eläimiä "aina" ja viikonkin mittaiset erossaolot ovat koko elämäni ajalta laskettavissa vielä kahden käden sormilla (itseasiassa yksikin käsi taitaisi riittää...). Tapsalla lemmikillinen elo taas on alkanut vasta hiljattain. Itse en siis ole juurikaan päässyt nauttimaan täysin vastuuvapaasta ja eläimiin sitoutumattomasta ajasta, enkä sitä ole kyllä laajemmassa mittakaavassa koskaan kaivannutkaan. Reissuaikainen eläimettömyys on mukavaa, mutta olisi täysin outoa olla tilanteessa jossa kotona ei odottaisi yhtään eläintä reissulta palatessa. Siihen kaikenmoiset vaihtosuunnitelmat ovatkin aina omalta osaltani kariutuneet - puolivuotta tai vuosi yhtäjaksoisesti poissa olisi vain yksinkertaisesti liian pitkä aika.

Tampereelta palattua olen koittanut hieman rustailla yhtä artikkelia Rapinaan, mutta olen ollut kamalan huono istumaan sisällä koneella. Töiden jälkeen on pakko päästä vähintään parvekkeelle lueskelemaan mutta vielä mieluummin kävelylle jos ilma suinkin sallii. Viime vuotinen kesä oli niin kertakaikkisen masentava, että tänä vuonna tahdon ottaa kesästä kaiken irti. Tuon yhden artikkelin aion siitä huolimatta tapella valmiiksi, kun en ehtinyt viime Rapinaankaan mitään kirjoitella, vaikka luulisi ettei neljä kertaa vuodessa ilmestyvä lehti olisi edes haaste kun blogiin tulee rustailtua paljon useammin. Se on kuitenkin kai vain niin erilaista kirjoittamista (huomaahan sen täälläkin - mitä vähemmän ehdin istua koneella, sitä enemmän postaukset keskittyä kuulumisiin jonkin laajemman temaattisen postauksen sijaan. Ehkä saatte niitä taas kun ilma huononee ;D).

Vanamon muksutkin ovat kasvaneet valtavasti. Eivät ehkä kooltaan (tai sitten ne vain tuntuvat niin kirpuilta noiden Soodan muksujen rinnalla), mutta olemukseltaan. Muksut kiipeilevät seiniä pitkin jo kuin vanhat tekijät ja nukkuvat kasassa riipparissa. Niistä on siis tullut ihan rottia. Viikon päästä on edessä jo vieroituskin ja Kuura pääsee muuttamaan DaCapon ja Yorkien seuraan. Likkojen suhteen vielä arvon, uskaltauduinko yhdistämään vielä Vanamonkin muksuineen muuhun likkaporukkaan. Tällä hetkellä likkalauma tuntuu kyllä niin sopuisalta ja toimivalta että saatan hyvinkin tehdä sen. On sitten jonkin aikaa häkissä populaa suhteessa sen kokoon ;)

Ei kommentteja: