lauantai 4. toukokuuta 2013

Varastojen täydennystä, visiitti ja mukeloita

Tänään pääsin ensimmäistä kertaa esittelemään Soodan muksuja uudelle omistajalleen. Kirsi poikkesi meillä Tampereelta asti katsomassa Famia ja Flakea ja uhkasi siinä ohella laittaa koko poikueen taskuihinsa lähtiessään. Ovat nuo pikkuapinat kieltämättä aika valloittavia, vaikka Sooda on asiasta päivä päivältä vähemmän samaa mieltä - Sooda on jo hyvin vahvasti siirtynyt poikasten puolustamisesta omien namiensa suojelemiseen muksuilta. Kirsin visiitin kunniaksi olin intoutunut pitkästä aikaa leipomaankin, kun lehdestä oli löytynyt kakkuohje jota oli ehdottomasti pakko kokeilla ;) Pääosa ajasta meni toki muksuja pallutellessa, koska seuraavan kerran Kirsi pääsee näkemään pienensä vasta parin viikon päästä. Sitten Fami ja Flake pääsevät tutustumaan myös uusiin kämppiksiinsä, joista kahdella on karva kikkuralla kuten pikkuneideilläkin.

Poikasten katselun ohella eksyttiin kyllä rottalankin puolella, jossa päästiin muun muassa toiseen lempiaiheeseeni -
Vanamon muksut 4vrk
häkkeihin. Kirsillä kun on kotonaan yksi itseä kiinnostava häkki jota en ole päässyt livenä näkemään, eli Savic Royale Suite 95. Kirsi puolestaan oli kiinnostunut näkemään Crittereitä livenä, että pääsi paremmin vertaamaan niitä tuohon Saviciin. Pakko sanoa että tämä on yksi niistä asioita miksi on välillä mukava nähdä muita samoihin asioihin hurahtaneita - kavereistakin on helppo löytää ihmisiä joiden mielestä juuri silmänsä avanneet rottamuksut ovat suloisia, mutta vain toisen rotanomistajan kanssa voi käydä keskusteluja esimerkiksi häkin tarjoamista eri ripustusmahdollisuuksista. Rottalan puolella Kirsi pääsi näkemään myös Vanamon pienet, hän kun ei ollut aiemmin nähnyt alle luovutusikäisiä naperoita. Vanamon muksuilla siihen on vielä enemmän matkaa kuin Soodan kakaroilla.

Kirsin lähdettyä poikkesimme Tapsan kanssa tyhjentämään kirpputoripöytää ja täyttämään rottalan kaappeja. Lemmikkiasema kun on kätevästi samassa rakennuksessa kirppiksen kanssa. Liikkeestä tarttui mukaan 110 litraa Toa-Lättiä, päälle 15 kiloa ruokia ja hieman nameja, joten niillä selvitään toivottavasti taas jonkin aikaa. Itse olen todella huono pitämään kirjanpitoa rottamenoista, mutta Lemmikkiaseman kanta-asiakaskortti paljasti edellisestä isommasta ostosreissusta olevan pari kuukautta. Eli josko näillä taas pärjättäisiin kesään (ruokien suhteen en mene kyllä vannomaan - Soodan pesue kun on sen suhteen oikea pohjaton kuilu - kaikki syötäväksi kelpaava tuntuu häviävän niiden häkissä hetkessä olemattomiin).

Vanamon muksut 4vrk
Vanamon poikuettakin on tullut nyt karsittua. Olen edelleen kahden vaiheilla Vanamolle optimista poikuekoosta, jättääkö sille 7 vai 8. Niinpä karsin poikueen alkuun tuohon kahdeksaan ja katson tilannetta uudestaan parin päivän päästä. Tavallaan karsinta olisi ollut helpompi tehdä kerralla niin että se olisi nyt ohi, mutta halusin lisää miettimisaikaa parin muksun suhteen. Tässä vaiheessa kun en osannut päättää, kumman poikasista olisin karsinut ja kumman jättänyt. Itselle karsiminen on sitä helpompaa mitä pienempiä poikaset ovat ja mitä vähemmän niistä näkee mitään yksilöllisiä piirteitä. Toisaalta millä sitä tekisi mahdollisimman järkevän päätöksen jätettävistä ennenkuin poikasista pystyy sanomaan yhtään mitään - tilanne kun ei ole kuitenkaan niin huono, että poikasista moni olisi jo nyt jäänyt selvästi jälkeen ja ilman ravintoa, niin että päätös olisi perusteltavissa ainoastaan poikasten kunnolla.

Huomenna pääsee taas positiivisempiin asioihin - silloin on vuorossa Erikan visiitti. Hän tulee katsomaan tulevia sijoituspoikiaan eli Jappia ja vielä nimetöntä pientä essex poikaa.

Ei kommentteja: