torstai 9. toukokuuta 2013

Pienempiä muksuja ja muutakin

Alkuun yritin ottaa tytöistä yhteiskuvaa
Edellisestä postauksesta on ehtinyt vierähtää taas useampi päivä, koska en ole yksinkertaisesti ehtinyt tajuta ajankulumista
- päivät ovat vain menneet. Nyt vapaapäivänä on sitten taas aikaa pysähtyä, tai oikeastaan se pysähtyminen alkoi jo eilen; miun piti pieni hetki lueskella kirjaa muksujen häkin vieressä (ei sentään muksuille . kyseessä on jännäri ;)) ja nukahdin sujuvasti olkkarinmatolle. ...niin mitä univelkaa muka? Tänään olinkin sitten ylhäällä taas heti kuuden jälkeen nukahdettuani eilen normaalia aikaisemmin. Olen jo alkanut luopua toivosta että vapaalla saisi nukuttua pitkään, mutta on tässä hyvätkin puolet. Vaikkei olla vielä lähelläkään hellelukemia, niin rottamukset tuntuvat olevan tähän aikaan virkeämpiä kuin puolilta päivin.

Alkuviikon rotakkaista jutuista mainitsemisen arvoisin taitaa olla Lilianin miehelään lähtö. Emme onnistuneet äkkiseltään löytämään päivää joka olisi käynyt sekä meille, Saijalle että Teemulle, niin oikaisimme kuviota hiukan. Sen
Sitten jaoin porukan kahtia: kasan päällimmäisenä rosokylkisin Kaste
sijaan että Saija olisi tullut hakemaan sijoitustyttönsä täältä meiltä ja vienyt sen Teemulle, lainasimme Tapsan kanssa automme ja lähdimme viemään tyttöä itse. Teemun uusi asunto löytyikin helposti navin kanssa ja nyt Tapsakin pääsi näkemään missä ja kenen kanssa hänen pikkuisensa viettää seuraavat ehkä muutamat viikot. Siihen asti Tapsalla onkin kotona vain puolikas oma rotta eli Mimosa, mikä entisestään lisää Tapsan odotusta. Ensisijaisesti siitä, että Lilian palaa kotiin ja toissijaisesti sen suhteen mitä neidin poikueeseen sitten syntyykään. Itsekin vasta tajusin, ettei minulla ole Lilianin poikueesta sanan sanaa poikueet-sivulla, vaikka yleensä merkitsen sinne myös kaikki sijoituspoikueet ja omien naaraiden muita poikueita. Jotenkin asia ei ole tullut edes mieleen nyt, kun kyseessä on Tapsan naaraan sijoituspoikue. Pitänee ehkä korjata asia ja udella Saijalta jossain kohtaa Lilianin sulhon nimeä.

Vanamon poikaset ovat kasvaneet kovaa vauhtia ja nyt pienillä alkaa olla turkitkin päällä - meillä on siis kokonainen
Neljäkään muksua ei kyllä koko aikaa poseerannut hyvin yhdessä
poikueellinen kaunista agoutia. Ei sillä että asia olisi tullut kovin yllätyksenä, kun molemmat vanhemmatkin ovat agouteja. Kyllä sitä silti ehkä muutamaa "ylläriä" odotti, kun kumpikaan vanhemmista ei kuitenkaan ole suvultaan pelkkää agoutia. En sitten päätynyt karsimaan Vanamon poikuetta toiseen kertaan, eli lopulliseksi poikasmääräksi jäi kahdeksan: kuusi naarasta ja kaksi urosta. Naaraista neljä on essexejä ja kaksi yksiväristä, pojista kumpikin on essexejä. Pienten nimiteema on jo lyöty lukkoon, mutta nimet ovat vielä hiukan työnalla. Osille muksuille nimet ovat jo tarttuneet, mutta muutamille haetaan vielä omia teemaan sopivia nimiä. Yksilökuvia en ihan vielä lähtenyt muksuista nappaamaan, vaan niiden kanssa odotan tällä kertaa varmaan siihen silmien aukeamiseen. Koitin kuitenkin saada kuvista jo vähän yksilöidympiä pelkkien kasakuvien sijaan :)

Essex-tytöt kastetta lukuunottamatta: ensin Usva ja Sumu, ja reunimmaisena se toinen pet tasoisempi eli Sade.
Soodan muksut alkavat puolestaan olla jo isoja. Luovutusikä tulee täyteen ensiviikon lopulla ja tänään ajattelin erottaa tytöt
Yksiväriset tytöt
ja pojat toisistaan. Naaraspoikasten suhteen
harkinnassa on ollut niiden siirtäminen emonsa kanssa naaraslaumaan rottamaisuuksia opettelemaan, nyt kun naaraslauma on taas pienempi ja rauhallisempi. Lauman ollessa isoimmillaan kun tuota ei ikinä viitsi tehdä, kun hälyä ja muuttujia on silloin turhan paljon. Mutta nyt tuolla on vain Eliza ja Libna, joista jälkimmäinen on reviirin suhteen rauhoittunut paljon (ahmatti se on kyllä edelleen). KitKatkin kun on kuitenkin jäämässä meille vielä siihen asti kun Vanamonkin muksut ehtivät luovutusikäisiksi. Pojille putsaan sitten poikueen nykyisen häkin omaksi ensiasunnoksi. Hetken leikin myös ajatuksella ainakin vielä vapaiden poikien DaCapon ja Yorkien siirtämisellä uroslaumaan odottelemaan omaa kotiaan, mutta se taitaa kuitenkin jäädä väliin koska vaikka uroslaumassa on ollut viime aikoina rauhallisempaa, en koe lauman olevan silti vakain mahdollinen. Niin ei viitsi sitten lisätä siihen ylimääräisiä muuttujia haurasta tasapainoa koettelemaan. Silloin asia olisi tietenkin eri, jos jokin pojista olisi jäämässä kotiin.

Vanamon pojat: alempi pojista menee sijoitukseen Erikalle

Ja loppuun sitten vielä pari häkkikuvaa, kun tajusin etten edes muistanut kuvata häkkejä viime siivouksen jälkeen. Pojat saivat silloin itselleen banaanilaatikkomajan kankailla ja ekokuidulla ja maja on ollut pojille kovin mieleen.

Likkojen häkki tänään.
Poikien häkki tämän hetkisessä asussaan

Ei kommentteja: