lauantai 25. kesäkuuta 2011

Juhannuksen etärottailua

Tuli sitten heitettyä laukku olalle ja suunnattua Juhannuksen viettoon Tampereelle takapihan asemesta. Likatkin jäi sitten kotiin, vaikka alkuun niiden mukaan ottamista mietin. Mie en ole koskaan tykännyt matkustaa eläinten kanssa silloin kun se ei ole välttämätöntä, mutta rottien kohdalla olen huomannut alkaneeni lipsua. Nytkin joutui arpomaan sen välillä jättääkö rotat perushoidolle isompaan tilaan, vai ottaako ne matkahäkissä mukaan pilalle lellittäviksi. Etenkin nyt kun Linnea on ollut todella huomionkipeänä tuntuu ettei haluaisi jättää likkoja yhtään kotiin. Ikäänkuin yhtäkkinen lauman vanhimmaksi jääminen ja sitä kautta johtajuuden periminen olisi hämmentänyt Linneaa niin että se kaipaa paljon aiempaa enemmän huomiota ja tukea. Mutta eiköhän se nyt silti hyvin kotona Mikon kanssa pärjää.

Ihan ongelmattoman arkisissa merkeissä kaikki ei kuitenkaan kotona sujunut. Tai likkojen osalta kyllä, mutta ei Mikon uroslauman. Alkuun Mikolta tuli viestiä Ratcatcheriltä löytyneen kasvain. Kasvain oli ilmaantunut ja kasvanut nopeasti, joten siinä sitten keskusteltiin lähinnä siitä, lopettaako Mikko pojan itse, vai hoidanko mie asian kotiuduttuani. Tällaisia tapauksia varten meiltä löytyy kotoa hiilidioksidikammio, jotta lopetukset saadaan hoidettua tarvittaessa helposti kotona. Ei tarvitse miettiä sitten ajanvarauksia tai koska lääkärille pääsee. Mikko päätyi asiaa pohdittuaan lopettamaan pojan itse, kun kasvain tuntui herraa jo haittaavan. Oli Mikon rotista sitten ensimmäinen joka lähti. Toivottavasti Mr. Squeekin kohdalla tulee sitten parempia uutisia, sille kun saatiin niiden rohinoiden takia eläinlääkäriaika maanantai-iltapäiväksi.

R.i.p. Ratazana's Jai Ho "Ratcatcher"

Juhannusta edeltäneen päivän olin varannut rottien paapomiseen tehtyäni päätöksen pienten hylkäämisestä juhannuksena. Sera oli sitten onnistunut jaloitellessa livahtamaan Mikon työhuoneeseen. Muksu on alkanut oppia, että kielletyn pitää olla jotain todella kiehtovaa. Linnea on toiminut hyvänä esikuvana miten työhuoneeseen pääsee livahtamaan mahdollisimman nopeasti ja huomaamattomasti. Sera ei kyllä ollut kyseisenä päivänä ainoa joka livahti: tuuli onnistui kaatamaan pihalla olevan kana-aitauksen ja kaikki kuusi viiriäistä lähti lipettiin. Ison akvaariohaavin ja naapureiden suosiollisella avustuksella karanneet linnut saatiin kuitenkin onneksi sisälle ja turvallisesti omaan asumukseensa. Siinä ehti kyllä vähän jo säikähtääkin.

Ei kommentteja: