torstai 18. huhtikuuta 2013

Ikävää listausta

Sain eilen tiedon että Sanariksen veljellä, Tuiken velipuolella on mennyt pää vinoon ja se on alkanut rohista. Koska tapaus ei ollut sisarusarjassa ensimmäinen tuon tyylinen, piti sitten kaivaa esille blogista, Suskun blogista ja muista muistiinpanoista poikueen terveystiedot yhdeksi listaksi. Pakko sanoa että tulos oli masentava; Delilahin ja Naveenin poikue onnistui ehkä luonteiden puolesta ja ulkonäöllisesti varsin hyvin, mutta terveydellisesti se oli fiasko. Lista lähti sitten facebookissa eteenpäin niille joille tuosta on mennyt poikasia jalostukseen.

Nyt vähän harmittaa ettei Delilahia tai Tuikea tullut kumpaakaan avautettua. Näin jälkikäteen kun voi ikävästi vain arvailla, onko toisella tai molemmilla oireet johtuneet kasvaimista, vai vähintään yhtä mahdollisista ruokaan tukehtumisesta (Delilah) ja pahasta korvatulehduksesta (Tuike). Jokin ei kasvainperäinen kun pudottaisi Delilahin listalta pois. Tuike on toki muutenkin enemmän yksittäistapaus eri poikueesta olevana ja poikueestaan ainoana sairastuneena, mutta emonsa kautta silti samaa sukua. Muilla Delilahin ensimmäisestä poikueesta sairastuneilla oireet ovat onneksi olleet lievempiä, lähinnä rohinoita. Se mikä tässä ei ole normaalia on oireiden kasautuminen.

Listan teko kirpaisi kyllä pahasti. Piti yhdeltä istumalta palata monen ihan lempparirotan viimeisiin hetkiin ja lopetussyihin; Delilah, Muhku, Elise... Onneksi nuo pahimmat tapaukset ovat kuitenkin sattuneet itselle. Nyt vain toivoo veljen perheen puolesta, että Faras tokenisi omasta vaivastaan antibiooteilla.

Sanaris taitaa tämän seurauksena jäädä käyttämättä jalostukseen. Sitä kun en ole vielä ehtinyt käyttää, niin ehkä en lähde riskeeraamaan. Sanariksella kun on kuitenkin jo itselläänkin yksi vahva antibioottikuuri pohjalla, jonka lisäksi se on ollut taas parina viime päivänä vähän nuhainen.

Harmittaa vietävästi. Osittain varmasti sen takia, että ajattelin suvun jatkumisen kautta saavani pitää Delilahin jollain tasolla lauman elämässä mukana. Nyt pitää sanoa taas hyvästit. Tai ei ihan vielä; Libna ja Sanaris pysyvät toki kuvioissa mukana niin kauan kuin elävät (vaikka Libnan voikin sanoa olevan noista kahdesta luonteeltaan selvästi kauempana emostaan ja mummustaan ;)).


Ei kommentteja: