maanantai 8. huhtikuuta 2013

Tuiken kuulumisia ja vähän Vanamonkin

Tuiken tilassa tapahtui pientä parannusta heti ensimmäisen kortisoniannoksen jälkeen ja eilen tyttö oli selvästi parempi. Minun piti kuvata Saijalle videokuvaa tuosta neidin pyörimisestä, mutta siitä ei tullut mitään neidin kulkemisen muututtua selvästi helpommaksi: Tuike pystyi kävelemään suhteellisen pitkiä pätkiä suoraan ja kääntymään molempiin suuntiin, vaikka tasapaino ei ollutkaan täysin palautunut. Jaloitellessa Tuike tutkikin huonetta innokkaasti ja pystyi selvästi ohjaamaan aiempaa paremmin omaa kulkuaan. Neidin tilan kehitys siis näytti kaikin puolin positiiviselta.

Tänään otettiin kuitenkin valitettavasti käänne huonompaan suuntaan. Kun kotiuduimme matkansuunnittelusta Tapsa löysi neidin makaamasta häkistä hyvin velton oloisena. Tuiken paino on pudonnut reilussa vuorokaudessa 40 grammaa siitä huolimatta että neiti on syönyt hyvin, turkki on mennyt takaisin elottomaksi ja likaiseksi  ja neidin koko olemus on yksinkertaisesti apaattisempi. Ympyrän kulkeminen ei ole palannut, mutta kulkeminen ylipäätään on vaikeutunut ja muuttunut haparoivammaksi. Muutos eiliseen on niin selkeä, että ellei huomiseen mennessä tapahdu selkeää parannusta on lopetuspäätös valitettavasti ajankohtainen. Mutta vielä huomiseen Tapsa haluaa katsoa ja toivoa että tämä olisi vain tilapäinen notkahdus.

Eilen Vanamolta löytyi viimein kiima ja Pamaus pääsi astumaan. Nyt siis elätellään (taas) poikuetoiveita ja toivotaan että Vanamo olisi oikeasti tullut kantavaksikin. Ei luulisi että rottien saaminen lisääntymään olisi näin vaikeaa, mutta selvästi se tuntuu vaikeutuvan sitä enemmän mitä kauemmin poikueita suunnittelee ja toivoo. Onneksi Vanamo on sentään sen verran nuori, että sillä ei ihan heti tule ikä vastaan poikuetta yritettäessä.

Viime viikolla kävin myös hakemassa kirjastossa lainaan yhden uuden rottakirjan, josta olisi tarkoitus jotain blogiin naputella sitten kun ehdin sen lukemaan. Tämän lisäksi aloin jo facebookissa alustavasti huhuilla kiinnostuneita rottavahteja marraskuulle. Meillä kun olisi suunnitelmissa Tapsan kanssa lähteä kuukaudeksi reissuun, ja kummallekin laumalle pitäisi löytää reissun ajaksi hoitopaikka. Wonka on toivottavasti silloin jo löytänyt uuden kodin, niin ettei tarvitsisi hankkia kotiin hoitajaa muille kuin kukille. Eli jos joku kaipailee itselleen lisälaumaa tuoksi aikaa, niin viestiä saa laittaa tulemaan ;)

2 kommenttia:

Lumikki kirjoitti...

Jos ei muuta paikkaa löydy, niin minulla on silloin vaan se yksi lauma, joten tänne voisi mahtua. :)

Susanna Hoffren kirjoitti...

Mukava kuulla :)