tiistai 16. huhtikuuta 2013

Poikueellinen suklaapatukoita

Muksut 4vrk
Poikasia ei ole hyvä yksilöidä esimerkiksi nimeämällä ennen lopullisen karsimispäätöksen tekoa. Soodan poikasten
 kohdalla yksilöinniltä ei kuitenkaan voinut jo muusta syystä välttyä: kaikki muksut olivat selvästi erotettavissa toisistaan jo kolmipäiväisinä. Missään kohtaa ei siis voinut miettiä, jättääkö emolle 3 vai 5 samaa sukupuolta olevaa sk agoutia, vaan alusta pitäen jokainen muksu oli keskenään erilainen. Ja siinä pari päivää pyöriteltyäni karsisinko mieluummin vaalean kikkuratytön vai vaalean kikkarapojan, tai että olisiko sittenkin järkevintä karsia molemmat vaaleat kikkurat, koska niistä kumpikaan ei ole ainakaan jäämässä kotiin, tein päätökseni: tällä kertaa en karsi ketään. Poikaset ovat kuitenkin kasvaneet varsin tasaisesti, ja vaikka Yorkie on porukan pienin, ei kokoero ole merkittävä ja silläkin on koko ajan ollut paljon maitoa mahassa. Nyt vain toivon, ettei päätös ollut virhe ja että emo selviää koko katraan kanssa jatkossakin. Tästä isompien muksujen karsiminen kun on vielä kamalampaa.

Tähän asti Sooda on kuitenkin ollut emona mallikelpoinen: rauhallinen ja huolehtiva. Itsekään en ole joutunut Soodan kanssa pelkäämään sormieni puolesta, vaikka Soodan ollessa häkissään se vahtiikin selvästi etten mene liian lähelle pesää. Namit sen sijaan viedään kädestä ja niitä mamma nyt saakin urakalla, erityisesti erilaisia kuivattuja hyönteisiä, lihaa, maitotuotteita, versoja ja marjoja.

Eilen päätin myös nimet muksuille (osalle oikeastaan jo ennen eilistä). Kakaroista tuli siiis
Muksut 4vrk

Kismet (rex ag n)
Fami (rex ba esx n)
KitKat (rex ag esx n)
Flake (rex "vaalea" n)
Milky Way (sk "vaalea" n)
Yorkie (sk ag u)
Oh Henry (rex "vaalea" u)
Japp (rex ag u)
Da Capo (rex ba u)

Kaikkia noista patukoista ei löydy suomalaisista marketeista, mutta jotenkin en teemasta huolimatta halunnut nimetä muksuja Tupliksi tai Pätkiksiksi (sitä en kyllä osaa sanoa, miksi ne ovat niin eri asia kuin Kismet tai Milky Way). Näin varhaisessa nimeämisessä on tosin se ongelma, että vaikka kovasti haluaisinkin seuraavan rottani nimeksi Kismet, en ole vielä varma onko tuo rex ag muksuista se joka on jäämässä kotiin. Kuitenkin muksuja ja nimiä pyöritellessä se vain oli noista eniten Kismet. Eli jos kotiin jääkin sitten joku muu, siihen on vain sopuduttava (niinkuin kävi ensimmäisen poikueenikin kanssa: Katarina on lempihahmoni pelissä jonka mukaan poikue nimettiin, ja sen piti tulla nimeksi kotiinjäävälle - kuitenkin nimi vain sopi selvästi paremmin poikueen pienelle agoutiprinsessalle, ja kotiinjäävästä tulikin Eliza). Sinänsä kyllä hullua, miten muka neljä-viisipäiväisestä muksusta voi mitenkään sanoa mikä nimi sille sopii tai ei sovi ;)

Vaaleille en tosiaan lähtenyt vielä värejä arpomaan ja siihen touhuun saatan joutua taas pyytämään apua Saijalta jahka muksut hieman kasvavat. Siihen saakka muksut saavat olla team blondit eli vaaleat.
Muksut 5vrk

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Onnea nassikoista! Pakko uteliaisuudesta lähteä kysymään, kun ei googlettamisella tullut vastaan, että mikä väri on ba?

Susanna Hoffren kirjoitti...

Ba on black. Eli aika perusväreillä noiden tummempien nassikoiden kanssa mennään, blondeista ei ole vielä tietoa :)