tiistai 9. elokuuta 2011

Delilah laumaan

Meidän uusi neiti on mennyt laumaan varsin mukavasti erillisessä häkissä tapahtuneen tutustuttamisen jälkeen. Ainoastaan Linnea tuota uutta tulokasta nyt varsinaisessa häkissä vähän vahtaa, eikä selvästi ole vielä neidistä täysin vakuuttunut, vaikkei siihen hyökkäävästi suhtaudukaan. Delilahia tuo vahtaaminen kuitenkin hieman häiritsee. Tänään Linnea ja Jolene ovatkin sitten saaneet olla jaloittelemassa lähes koko päivän, niin että nuoriso on saanut rauhassa tutustua toisiinsa ja Delilah uuteen kotiinsa. Mikäli vahtaaminen vielä illalla jatkuu, niin koko porukka siirtyy varmaan vielä muutamaksi päiväksi pienempään häkkiin tuttavuutta hieromaan. Sen verran etenkin Linnea tuntuu tuota päähäkkiä omineen, että tuollainen uusi teini otetaan sielä selvästi poikasia nihkeämmin vastaan. Mutta onhan meillä noita häkkejä joihin laittaa porukka laumautumaan. Saavat sitten tutustua vielä paremmin ennenkuin tarvitsee se kaikkein omin alue jakaa.

Luonteeltaan Delilah vaikuttaa varsin uteliaalta ja ystävälliseltä rottaneidiltä. Tulee heti kättä nuuhkimaan, kun sen häkkiin laittaa, ja on pari kertaa lähtenyt itsekin syliin kapuamaan. Ei siis ihme, että sitä on neitiin kovin tykästynyt. Janinan kanssa ollaan sitten sopivista urosvaihtoehdoistakin jo mailailtu, jalostuskäytössä olevia essexejä kun ei paljoa löydy. Tällähetkellä kun muunnosta kasvattaa Suomessa vain Janina, eikä se Janinallakaan ole ainoa muunnos, joten resurssit ovat olleet ymmärrettävästi rajalliset, eikä aloituseläimiäkään muunnoksessa ole paljoa ollut. Omakin uroslauma onkin alkanut tuntua aika välttämättömältä, että mahdollisten jalostuseläinten määrää saisi suuremmaksi. Koko ajan sitä kuitenkin muistuttaa itselleen, ettei omaa eläinmäärää pidä kasvattaa liian nopeasti, ettei se huomaamatta kasva liian suureksi innon ja suunnitelmien vetäessä yli resursseista.

Muuten täällä vietetään nyt viimeisiä päiviä yhdessä ainakin osan pikkupojista kanssa, ja odotellaan Marikaa saapuvaksi. Huomenna kun ollaan menossa menossa Marikaa katsomaan ja hakemaan. Sitten päästäänkin uudestaan jännittämään, onko se nyt varmasti kantavana, ja millaisia muksuja syntyy. Ja varomaan olemasta liikoja ihastumatta, ettei laumaan vahingossakaan jää toista maskottisimskua.

Ei kommentteja: