keskiviikko 10. elokuuta 2011

Inventaariota, varauksia ja vaikeita kanoja

Eilen tuli laadittua liuta myynti-ilmoituksia eri puolille nettiä. Eläinasumuksia läpikäydessä päädyin laittamaan myyntiin 104-litraisen kahdeksankulmaisen altaan jalustalla, sen kuusikulmaisen korkean Le Pet -lintuhäkin, 100*40*40cm lasiterraarion ja viiriäisillä käytössä olleen marsujen ulkoaitauksen. Edellisiä haikeammin mielin myynti-ilmoitus lähti myös tuosta miun 344-litraisesta akvaariosta. Viime päivien myötä sitä on tullut siihen tulokseen, että tarvitsen makuuhuoneeseen enemmän tilaa viiriäisille ja rotille. Ja niin kovasti kun olenkin tuohon alusta pitäen itse kokoomaani akvaariopakettiin tykästynyt, niin kaloihin sitä on kuitenkin yksilöinä ehkä vähiten kiintynyt. Eli akvaarionpidosta on nyt helpoin suunnitella pitävänsä tauko (tai keksivänsä paikka kivalle pikkualtaalle). Näitä voi siis tiedustella, mikäli jokin vaikuttaa siltä että itsellä voisi olla moiselle tarve.

Tästä päästäänkin toiseen otsikossa mainittuun asiaan, eli vaikeisiin kanoihin. Ajattelin sen yhden värirasistiksi heittäytyneen viiriäiskanan olevan poikkeus, ja sen seuraajiksi tuli tosiaan hyvillä mielin hankittua pari uutta kanaa: beige ja kirjava. Kirjava onkin mennyt joukkoon täysin ongelmitta, mutta tuo beige... Se on alkanut hätyytellä noita porukan kahta tumminta. Se ei noki eikä käy suoraan päälle, mutta stressaa käytöksellään selvästi koko parvea. Tämän kohdalla välitöntä kuolemantuomiota ei siis ole ollut syytä langettaa, mutta tilanne on tarkkailussa. Seuraavaksi olisi tarkoituksena kokeilla eristämistä ja asumuksen koon kasvattamista. Jälkimmäinen tosin onnistuisi huomattavasti helpommin kun saisi tuon altaan alta pois. Voitte kyllä arvata, kelle tulee jatkossa vain yhden värisiä kanoja.

Mutta ettei koko päivitys sentään negatiivissävytteiseksi menisi, niin tänään pääsi sitten merkitsemään poikuesivulle tulevan omistajan myös viimeiselle poikakaksikolle. Maanantaina laittamani maili oli johonkin hukkunut, mikä oli kommunikaatiota hidastanut, mutta onneksi muksuja kysellyt tuli vielä laittaneeksi viestiä perään. Selvisi sitten sekin asia. Tällaisilta tietenkin välttyisi, kun ottaisi käyttöön puhelinvaraukset, mutta puhelukammoisena sitä on itsekin niin helppo suosia sähköpostia. Näillä näkymin kaikki pojat ovat siis lähdössä maailmalle heti luovutusikäisinä, johon on ainakin parista lähteestä kuultuna kuulemma vielä kovin pitkältä tuntuva aika.

4 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Tuntuu kyllä liian pitkältä ajalta odottaa vauvaa saapuvaksi :< Viime yönä nukuin alle 5h, kun illalla sängyssä vielä mietin että onhan kaikki valmiina ja pitäisikö pikkuiselle keksiä uusi laumaan sopivampi nimi. Siinä sitten vierähti nimeä miettiessä (kun piti vielä koneelle tulla nimivaihtoehtoja katsomaan) parisen tuntia :D

Susanna Hoffren kirjoitti...

Ylihuomenna sitten pääset poikaa noutamaan, vaikka heti aamusta jos siltä tuntuu :)

Eeva kirjoitti...

Pääsen perjantaina 11.30 koulusta, jos otan kantoboksin aamulla mukaan niin voisin tulla suoraan koulun jälkeen, eli joskus 12.30 paikkeilla, jos se sopii? :)

Susanna Hoffren kirjoitti...

Sopii hyvin :)