torstai 18. elokuuta 2011

Marikan muksut

Eilen laivalta tullessa Marikan maha oli levinnyt entisestään, ja viime yönä neiti olikin synnyttänyt pesueensa. Aamulla hoikistuneen Marikan näkemistä seurasi kuitenkin pieni säikähdys: häkissä oli paljon verisiä papereita, ja vaikka sitä kuinka koitti pesän vieressä kuunnella, pesästä ei kuulunut mitään. Hetken miettimisen jälkeen sitä päätyi avaamaan häkistä kattoluukun, ja nostamaan Marikan boksiin sen tultua itse häkin päälle kiipeilemään. Yleensä pesän tarkastus olisi saanut odottaa hieman pidempään, mutta halusin ennen viestin laittoa Saijalle tietää onko meillä eläviä muksuja.

Pesätarkastuksen tuloksena pesästä löytyy kasa pieniä vaaleanpunaisia rottanakeroita. Yhden kuolleen muksun poistin joukosta, mutta kaikki muut vaikuttivat hyvin pirteiltä ja elinvoimaisilta. Tarkemmin en muksuja vielä tarkastellut, alustavat sukupuolet yms. ehtii katsoa hyvin sitten myöhemmin, kun ne ovat paremmin näkyvilläkin. Tärkeämpää oli palauttaa mamma muksujensa luo.

Pesän sisäpuolella ei ollut kuin pari pientä paperipalaa, joten monet veriset paperit pesän ulkopuolella selittynevät sillä, että Marika on siivonnut kaikki likaiset petivaatteet heti pesästä pois. Sillä niitä sitten näytti äkkiseltään olevan niin paljon.

Marika touhuaa nyt pesässään, ja äsken sieltä kuului pientä piipitystäkin muksujen kilpailessa nisäpaikoista. Eiköhän kaikki siis lähde sujumaan ihan hyvin. 

6 kommenttia:

Saruchin_ kirjoitti...

Vooi~ pikku rotta muksuja :3 voisiko ihanampaa olla ^^ Olen itse harkinnut kahden rotta jäpikän hankkimista mutta sitten vasta kun olen muuttanut omilleni koska vanhempani eivät halua rottia tähän taloon :< mutta muutto on syksyn puolella joskus syyskuun lopussa tai lokakuun alkupuolella^^ joten sitten kun pirpanat ovat luovutus iässä olisin mieluusti halukas varaamaan muutaman pojun :)

Susanna Hoffren kirjoitti...

Marikan poikue on sijoituspoikue, eli tästä poikueesta tiedustelut Saijalle Zaya's rottalaan. Hän osaa sitten paremmin kertoa, mitä poikueesta on jäämässä hänelle itselleen, ja mitä mahdollisesti on jo tiedusteltu, sitten kun ensin vähän näkee millaisia muksuja pesässä ylipäätään on :) Tämän poikueen osalta itse keskityn paapomaan pienet piloille, sosiaalistamaan muksuja ja siinä ohella päivittämään pienten kuulumisia blogiin.

Saruchin_ kirjoitti...

Aaaa juu :) en jaksa kirjoittaa nyt samaa mitä kirjoitin jo Petsien Rottien lapsoset sivulle vastaukseksi ^^' (juu olen siel lemmikillä nimellä Vauhti :) )

Susanna Hoffren kirjoitti...

Huomasinkin siun viestisi sieltä. Blogiin tulee taatusti päiviteltyä kun astutukset ja muut ovat ajankohtaisia, eli täältä seuraamalla parhaiten näkee koska meillä on muksuja talossa (poikueet sivulla on sitten aina kyseisen poikueen kasvattaja, ja omista poikueista tulee yksilökuvat viimeistään siinä kohtaa kun tiedän mitä poikueesta on varattavissa lemmikkikoteihin). Seuraava oma on tosiaan suunnitteilla Delilahille, sitten kun neidillä on ikää riittävästi. Rottiin saa meille tulla tutustumaan kyllä aiemminkin :)

Saruchin_ kirjoitti...

Juuh pidän silmäni tarkasti kiinni sivussasi ^^ Olisi kyl tosi kiva tulla tutustumaan rottiin :) Rotat kummiskin ovat ihan uusi lemmiki minulle. En ole käsitellyt rottia tai nähnyt niitä muualla kuin eläinkaupassa terraarion takana piilossa jossain :'D Ja jyrsiä sinäänsäkkin olisi sopiva lemmikki minulle koska isoimmista eläimistä minulle tulee allergiaa :( kissasta nuhaa, koirista yskä ja nuha ja siitä ylös päin pahenee. (ja tietty linnuillekin olen allerginen)

Susanna Hoffren kirjoitti...

Laittele minulle vaikka mailia smahof@gmail.com, niin voidaan sitä kautta sopivaa päivää katsoa :)