sunnuntai 14. elokuuta 2011

Tulossa rottapäivä Kuralassa (ja pieni rescueihastuminen)

Lenalta sain kuulla sekä Turun Kuralaan avatusta uudesta eläinkaupasta, että kyseiseen eläinkauppaan tulossa olevasta rottapäivästä. Lauantaina 20.08.2011 Lena on menossa liikkeeseen esittelemään rottia ja rottaharrastusta klo 12-15. Liikkeen nimi on Lemmikkiasema, ja osoite Kuralankatu 2. Tuota Turun liikettä en olekaan itse ehtinyt vielä katsastaa, eli pitää kyllä joku päivä tutustumiskäynnille lähteä. Tuolloin lauantaina meiltä lähtee paikalle ainakin yksi häkki, ja itsekin koetan kyllä paikalle ehtiä poikkeamaan. Meillä on vain samana päivänä yhteissynttärit ystävän kanssa, joten viime hetken leipomiset ja valmistelut saattavat sitoa miut kotiin. Autottomana kun tuohon pikku poikkeamiseen menisi kuitenkin väkisin jonkin aikaa, vaikkei välimatkaa liikkeelle paljoakaan ole. Kuitenkin sitä on aina utelias tuollaisten pienempienkin tapahtumien suhteen, että miten ne on kulloinkin järjestetty ja millaisen vastaanoton saavat.

Lenan facebookpäivityksestä ja blogista tuli sitten bongattua pari uutta kotia etsivää rescue-tyttöä. Kummatkin vielä sopivasti mummuikäisiä, eli oletettavasti päälle 1,5-vuotiaita (tarkka ikä ei tiedossa). Ja itsestä on nyt tuntunut niin kovin oudolta, kun laumassa on vain yksi järkevämpi vanhempi lady, ja muut ovat ihan kakaroita. Valitettavasti sitä ei kuitenkaan uskalla ottaa tuntemattoman taustan omaavia eläimiä samaan laumaan sijoituseläinten ja omien kasvatukseen kaavailtujen eläinten seuraan. Mahdolliset erilaiset bakteerikannat kun ovat aina taudeille altistava tekijä, ja jalostukseen käytettävien eläinten kohdalla sitä pitää terveyttä kuitenkin yhtenä tärkeimmistä ominaisuuksista. Niin ei sitten halua ottaa ylimääräisiä riskejä. Myös omaa erillistä häkkiä noille tytöille huomasi miettivänsä, mutta ei siinä kuitenkaan kovin isoa eroa olisi, kun tilat ja jaloittelualueet olisivat kuitenkin pidemmän päälle samat. Lyhyempiä aikoja oleville hoitorotille kun on aina helpompi järjestää tarvittaessa omia tiloja, jos hoidokit ovat eri taustoista lähtöisin. Pohdintaan vaikuttaa myös se itselle käsittämätön ihastus nakuihin, jollainen miuun viimeksi Lenan luona käydessä iski. Mie en ole kyseisestä muunnoksesta koskaan pitänyt, mutta silti sitä sitten huomasi siitä jotenkin viehtyvänsä oudosta ulkomuodosta ja luonnottomuudesta huolimatta. Ja nyt toinen noista rescuelikoista olisi naku. Pitää koettaa silti pitää järki päässä (ja harkita viestin laittoa tutuille kasvattajille mahdollisista sopivista eläkeläisnaaraista).

5 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Tuo lemmikkiasema oli ennen raisiossa ikean vieressä, täältä oli tosi lyhyt matka sinne. Vähän harmittaa kun muutti. Noh, ei sinne nytkään niin hirveän pitkä matka ole :) Peruin lauantaiksi suunnitellut menot jotta pääsen rottapäiville mukaan!

Susanna Hoffren kirjoitti...

Se selittääkin miten nimi kuulosti niin tutulta, sielä kun tuli sitten pari kertaa ohimennen poikettua. Silloin ainakin valikoimaa näytti olevan ihan mukavasti eri lajeille, ja tuon Turun myymälänkin mainitaan suurmyymälä olevan, eli eiköhän valikoima ole uudessa sijainnissa kohtuu samana pysynyt :) Tuolta tuli Toa-Lätt -säkkejä harkittua ennenkuin päätti pellavakuivikkeeseen siirtyä.

Eeva kirjoitti...

Juu, ollaan käyty siellä kerran hakemassa Toa-lätt säkki ja valikoima vaikutti olevan yhtä laaja kuin aikaisemmin :)

Jos ehdit silloin lauantaina sinne lähtemään, pääset vaikka meidän kyydillä. Mies on tulossa myös mukaan, joten ollaan siellä hänen ehdoillaan; jos allergiaoireita tulee on lähdettävä. Tosin kyseisessä kaupassa ei ole eläimiä joten heinäpölyä ja muuta tuskin hirveästi on :)

Susanna Hoffren kirjoitti...

Tuo kyyti olisi kyllä oikein mukava asia :) Laittelen sitten perjantaina tai lauantaiaamuna viimeistään viestiä kuinka lähtöni käy.

Eeva kirjoitti...

Ok! :)