maanantai 12. maaliskuuta 2012

Kotia kohti

Nyt on sitten ehditty Pirkkalan välietapille matkalla Lontoosta kohti Turkua. Lento oli mukavasti 40min myöhässä sääolosuhteiden takia, mutta perille kuitenkin päästiin, eikä Suskukaan joutunut pahemmin odottamaan. Rotakkaaseen arkeen palattiin siis heti kotimaan kamaralla, kun Susku toi miulle Turman ja Trauman Littoisten näyttelyä varten. Ne matkaavat nyt miun mukanani Turkuun, ja Turma eli Katarina pääsee sitten näyttelyn jälkeen Aresta treffailemaan. Josko meille sitten kevätmuksuja saataisiin, vaikka Eliza nyt ainakin leikkii vaikeaa tapausta. Pitää rottienkin olla sitten niin tarkkoja siitä, mitä ensitreffeillä (...tai toisilla, kolmansilla jne.) sopii tehdä.

Pienempi pikkusiskoni on näihin vieraileviin neiteihin kovin ihastunut, ja etenkin Katarina on päässyt sylirottana olemaan. Neiti kun pysyy hyvin rauhallisena yhdeksänvuotiaankin sylissä (ja onhan Iippa meillä monesti vallattomampiakin tapauksia käsitellyt). Trauma on saanut tutustua välietappiin sitten enemmän boksin suojista, vaikka välillä sekin on rohkaistunut Turman seurana boksista ulos. Ihan vielä äitipuoli ei kuitenkaan ole rotista vakuuttunut, vaikka kovasti neitien touhuja jo katselikin. Ei pääse Iipalle ihan vielä omia rottia poikueista valitsemaan ;)

Lontoon reissulta ei sitten enää uusia kirjalöytöjä tarttunut mukaan. Yhtä kirjaa kyllä harkitsin, kun siinä olisi ollut rotista juttua peräti neljä sivua. Kirja käsitteli 50 eläinlajia, jotka ovat vaikuttaneet ihmiskunnan historiaan. Rotta mainittiin modernin ihmisen lähimpänä seuralaisena, vaikkakin tämä liitto on monesti ollut ihmisen kannalta ei-toivottu. Mustaa surmaa ei sentään ollut vedetty mukaan - rottakirppu oli saanut mustine surmineen oman lukunsa kirjasta. Kirjan kansikin tuli kuvattua, sitten kun pääsee taas kuvia purkamaan. Oma rahatilanne sai kuitenkin jättämään kirjan kauppaan, vaikka sitä kyllä jo hyvän tovin käsissäni pyörittelin.

Portobello
Portobello marketista tarttui kuitenkin matkaan vielä pari rottamaista tuliaista itselle: kaksi rotta-aiheista sisustustarraa. Itsellä kun on muutto tiedossa kesäkuun alussa, ja muuton myötä erillinen rottahuone. Niin nuo ovat sinne sitten omiaan. Siihen asti pitäisi malttaa ne paketissa pitää. Tarroja olisi ollut jopa useampia erilaisia, mutta taas siitä ikävästi budjektisyystä piti tyytyä valitsemaan kaksi mukaan lähtijöiksi. Vaikka kalliimmaksihan se tulee jos sitä akaa kaduttaa ja pitää lähteä hakemaan loputkin kotiin.

Toinen häkeistä
Lontoossa ollessa tuli Harrodsillekin eksyttyä eläinosastoa ihmettelemään. Rottia ei kyllä myynnistä löytynyt (hamstereita, marsuja ja pari chihuahuaa kyllä), eikä edes niihin liittyvää kirjallisuutta, mutta pari oikein kivan näköistä rottahäkkiä kyllä. Eivät vain olisi oikein tainneet käsimatkatavaroissa kulkea... Hetken harkitsin myös mansikkatikkuja likoille tuliaisiksi, mutta ne jäivät sitten kanssa kaupan hyllylle. Yli kuusi euroa parista jyvätikusta kun on aika paljon, olkootkin kuinka Harrodsilta tahansa.

Kotona Turussa Mikko on alkanut pakkailuja, ja pian aletaan sitten hänenkin rottien asumusjärjestelyjä tarkemmin katsoa. Ja sitten pitäisi kai blogikirjoittelun ohella sähköpostikin purkaa, kun reissun päältä tuli hoidettua vain akuuteimmat, eli kirjastojen lainat uusittua (mitä en koskaan muista ennen reissuja). Jotenkin kummasti mailia vain tulee aina enemmän silloin kun on itse poissa koneelta.

Ei kommentteja: