lauantai 8. kesäkuuta 2013

Muksuja maailmalle

Tämän viikon puitteissa on saateltu jo kuusi muksua maailmalle, kokousteltu Lskgy:n tiimoilta, laitettu Lilian takaisin mieheläreissulle ja napattu yksi likka tänne odottelemaan Jyväskylään lähtöä. Kaiken tämän ja muutaman rottiin liittymättömien juttujen tiimellyksessä blogikin on jäänyt vähän hiljaiseksi. Tämän viikon tapahtumista kun olisi saanut jo useammankin postauksen, mutta ennen tätä hetkeä minulla ei ole ollut aikaa istua alas niitä kirjoittamaan. Torstaille olin peräti varannut tätä varten aikaa, mutta sitten menin kokouksessa lupaamaan että askartelen yhdistykselle blogipohjaan jotain kotisivujen tapaista. Yhdistyksen sivut kun ovat olleet maassa jo jonkin aikaa ja nyt tultiin sitten siihen tulokseen että asialle on saatava ratkaisu vaikka sitten jonkin ilmaissivun kautta vaikka osoite jääkin sitten vähän tylsemmäksi. Mutta siihen omakin osaaminen riittää, toisin kuin oikeiden koodausta vaativien kotisivujen tekoon.Torstai-ilta kokouksen jälkeen menikin sitten runkoa väsätessä ja sen jälkeen noihin on tullut tehtyä vielä pikkuviilauksia että saisi nuo sellaiseen muotoon että kaikki ovat sitä mieltä että niitä kehtaa alkaa mainostaa.

Ensimmäiset poikasten luovutukset sovittiin heti alkuviikkoon ja maailmalle lähtivät ensin DaCapo ja Halla, sitten Tyrsky ja Sade. Tänään tultiin muutaman taukopäivän jälkeen hakemaan seuraavia kakaroita, Sumua ja Lainetta. Viikonloppuna asiat ehtii tehdä paremmin pitkän kaavan kautta, kun ei ole töitä päiviä lyhentämässä. Niin saatiin Piakin tänne pojan kanssa kahvittelemaan neitien haun yhteydessä. Pääsin sitten samalla Minervankin kuulumisia kyselemään. Minerva kun syntyi meillä Seran sijoituspoikueeseen ja on nyt aikuisikään ehtineenä pelaajana Herekassa jonne pikkuneiditkin nyt lähtivät koripallonpeluuta opettelemaan. Lupasimme Tapsan kanssa poiketa myöhemmin kesällä katsomassa miten pikkuisten treenit ovat edenneet. Näkee sitten samalla millaiseksi neidiksi Minerva on kasvanut; silläkin kun on ikää jo 1,5 vuotta. 

Huomiselle on sovittuna viikon viimeinen poikastenluovutus ja silloin lähtevät vuorostaan KitKat, Kaste ja tänne muuttoaan odottelemaan tullut Ratazana's Inger, hieman piippaileva mutta oikein symppis mink-neiti. Nämä kolme likkaa ovatkin nyt asuneet keskenään torstaista alkaen, niin ovat saaneet jo vähän tutustua toisiinsa. Ingeriä kun ei ollut mitään järkeä lähteä muutaman päivän takia totuttamaan likkalaumaan, eikä sen yksinpidollekaan ollut mitään syytä kun tulevat häkkikaverit olivat täällä kuitenkin valmiina. Pikkulikat menivät yhteen täysin mutkattomasti ja ovat nyt elelleet viime päivät omana pikku laumanaan, jollaisena ne myös Jyväskylään lähtevät. Muista kakaroista meillä onkin vapaana enää Yorkie. Kuurallekin kun löytyi jo oma lauma jonne pikkuherra matkaa viikon päästä.

Pienistä kiireistä huolimatta rottalassa on kuitenkin kesä. Ilmojen lämmettyä torimyynti on vilkastunut ja sen myötä rottamusten tuoreruokavalikoima monipuolistunut paljon. Silloin kun kokonaisia vesimeloneita myydään euron kappale ja monien muiden tuoreiden hinnat laskevat euroon kilo, on huomattavasti mielekkäämpää pitää jääkaapissa aina tuoretarpeita niin että niitä riittää reilusti rotillekin. Eilen sorruuttiin myös tuomaan rotille useita kokonaisia tuoreita silakoita, joka on aina se fiksuin veto hellepäivinä kun rottalaan on tulossa vieraita... Lasten suusta kuulee totuuden ja kyllä meillä rottala kieltämättä hieman haisi. Pia koitti kyllä vakuutella, että häkkien vieressä vain ;D

Nyt likat ovat päässeet nauttimaan kesäillasta rottalan lattialle, nyt kun likkahäkissäkin on enää vain kotiin jääviä. Mimosalla, Kismetillä ja Usvallakin on viimein hyvä hetki alkaa kunnolla opetella jaloittelun iloja..

Ei kommentteja: