lauantai 15. kesäkuuta 2013

Viimeistä viedään

Kohta ollaan suuntaamassa bussiin ja Tampereelle äidin syntymäpäiville. Samalla reissulla uuteen kotiinsa lähtee myös kotona olevista ei kotiinjäävistä poikasista viimeinen; Kuuraa ollaan tulossa hakemaan heti pysäkille saavuttua. Sitten poikalauma rauhoittuu taas kolmen aikuisen ukkolaumaksi. Likkalauma onkin ollut nyt jo useamman päivän kotilaumavahvuudessa miinus Lilian.

Lilianilta löytyi kiima toissäpäivänä, eli nyt on alkanut taas pariviikkoinen odotus lähteekö neidin maha kasvamaan ja saako Tapsa neitinsä kuinka pian kotiin. Tällä kertaa neidin sulho vaihtui nuorempaan ja menevämpään tapaukseen, joten pidetään peukut pystyssä. Sitten on edessä se seuraava jännitys, eli mitä sieltä syntyy ja kasvaako meidän lauma taas ;) Tapsalla kun on lupa jättää halutessaan oman tyttönsä tyttö kotiin, vaikka itselleni nuorta polvea riittää Mimosassa, Kismetissä ja Usvassa kylliksi. Etenkin Kismet on osoittautumassa jaloitellessa varsin sosiaaliseksi tapaukseksi, siinä missä Mimosa käy enemmän tutkimusmatkoilla ja Usva keskittyy vielä ihmettelemään koko jaloittelutouhua.

Tämän viikon viileämmät ilmat eivät ole olleet niin itselle mieleen, mutta rottalassa niiden vaikutus näkyy selvästi. Etenkin laumojen vanhimmat Eliza ja Sanaris ovat jaksaneet touhuta nyt selvästi enemmän lämpötilan laskettua. Ensikuussa päästääkin toivottavasti sitten viettämään Elizan 2-vuotissynttäreitä. Pahimmilla helteillä mummuskan jaksaminen kun näytti välillä jo todella huonolta, vaikka sitä koittikin häkkiinkin laittaa kostutettuja pesiä, paljon nestepitoisia tuoreruokia ja muuta viilennystä. Eli näissäkin ilmoissa on puolensa, vaikka töihin lähtö tihkusateessa ja viileässä tuulessa välistä harmittaakin.

Ei kommentteja: