lauantai 26. marraskuuta 2011

Mielenkiinto kasvaa

Molemmat siskoni ovat viikonloppua luonani, ja tänään tuli sitten Delilahin muksut heille pikaisesti näytettyä. Vanhempi siskoni on ollut täällä useamminkin rottamuksuja paapomassa, ja kysyi sitten että olenko jo muksuilta silmien värit katsonut. Totesin sitten että kyllä, kaikki mustasilmäisiä. Tipi sen sitten kyseenalaisti viemällä yhden muksuista parempaan valoon: silloin itsestäkin näytti kyllä ihan siltä, että mustan reunuksen keskellä oli punainen piste. Sama kaikilla essex tytöillä. Huomenna pitääkin ottaa sitten sukutaulut taas tarkasteluun, ja katsoa mitkä kaikki värit poikueessa ovat mahdollisia. Tämän asian suhteen kun ei malttaisi odottaa silmien aukeamiseen asti. Punasilmäisiä kun en ole poikueeseen osannut odottaa, jos nuo nyt sellaisia ovat.

Pojista vaalein saattaa myös olla sitten essex. Eilenkin jo katselin, onko sillä tähteä vai ei, mutta Mikon mielestä pään päällä näkyi vain vähän vaaleampi kohta, ei kuviota. Tänään vaalea läntti oli kuitenkin mielestäni selkeämmän oloinen. Eli pojista puolet saattaa olla sitten kuviollisia ja puolet yksivärisiä.

Poikasten parin ensimmäisen viikon aikana huomaa itse aina selkeimmin olevansa kasvatuksessa vasta alussa. Ihan pienten poikasten kohdalla ei osaa vielä niin hyvin päätellä, mitä niistä on tulossa. Se ei kyllä varmasti ole täysin helppoa kenellekään ellei tunne sukuja ja muunnosta todella hyvin. Ja silloinkin välillä mahtuu mukaan niitä epäselvempiä tapauksia, kuten tuo meidän Eliza aikanaan oli (ja on jossain määrin yhä). Sukupuolet oppi sentään varsin hyvin katsomaan jo paripäiväisiltä silloin kun hiiriä kasvatti.

Jolenella maha on taas pienentynyt, mutta häkissä ei ole muksuja. Eli sen kohdalla kyse oli valeraskaudesta. Pääsi sitten taas hetkeksi muiden likkojen seuraan, ja seuraavaksi lähdetään varmaan Janinan kanssa kokeilemaan sille Aresta sulhoksi. Poseidonin kanssa Jolene kun ei selvästikään tule toimeen.

Ei kommentteja: