maanantai 28. marraskuuta 2011

Zoopluspaketti ja puolittaista siivoamista

Paketti auki
Tänään aamu alkoi ovikellon soitolla ja isolla laatikolla Zooplussalta. Sitä hamppuahan sieltä piti vain tilata, mutta laatikkoa avatessa olo oli kuin jouluna kun koitti muistella mitä kaikkea muuta tilaukseen eksyi. Eniten sitä oli huolissaan toisesta lintujen kiipeilytelineestä, miten se on kuljetusta kestänyt. Siitä ei kuitenkaan ollut pelkoa, koska laatikkoa purkaessa kävi pian selväksi että se on alkujaankin toimitettu osina. Sai siitä sitten kivan 3D-palapelin aamupuhteeksi. Kokoamisohje olisi voinut sitä kootessa olla kiva, mutta kyllä sitä valokuvastakin osien paikat varsin hyvin selvisivät, kun niitä hetken edessään pyöritteli. Olisi vain pitänyt tajuta ottaa siitä osakasasta kuva... Totesin kiipeilytelineen kuitenkin mittasuhteiltaan sellaiseksi, että taitavat Delilahin kakrut saada sen ensiksi käyttöönsä, sitten parin viikon päästä kun alkavat enemmän rymytä. Vaikka kyllä se naaraillekin varmaan ihan kiva olisi. Mikon poikien mökissäkin yläkerta oli varsin Kukkuu-kakaramitoitettu, vaikka mökkiä markkinoitiin marsuille. Alakerta oli sitten ovineen päivineen varsin passeli aikuisillekin uroksille.

Paketti purettuna, kiipeilyteline koottuna

Siivottu puoli
Myöhemmin yliopistolta ja jouluostoksilta kotiuduttua päätin sitten neitien häkkiäkin vähän siivota. Valitsin taas laiskan siivouspäin taktiikan, eli toinen Lusakoista tänään, toinen huomenna. Saa samalla hyvän tekosyyn jättää imurin ja Toa-säkit häkkityömaan ympärille yöksi lojumaan. Uuden roikkuvirikkeen myötä päätin tehdä siisustuksesta taas vähemmän tasokkaan enemmillä kiipeilyjutuilla ja isolla kaivelulaatikolla. Uuden imurin myötä kun kotoa löytyi taas ihan täydellinen kaivelulaatikko. Meillä likat rakastavat usealla kulkuaukolla ja paksulla kuivikekerroksella varustettuja heinillä/oljilla/ekokuidulla täytettyjä pahvilaatikoita. Joskus niitä tulee pinottua likoille useampiakin tornitaloiksi.




Lisätään paljon pellavaa myllättäväksi

...ja täytetään kauran oljilla, ekokuidulla ja pähkinöillä

Delilahin muksut kasvavat tasaista tahtia, ja pesässä tuntuu olevan kolmen sävyisiä muksuja. Oma toive värisuoraksi olisi musta, agouti ja russian blue agouti, mutta en mene kyllä vielä vannomaan.

Muksut 6vrk



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mustia!! Tai kyl mä russian blueitakin voin lelliä piloille, ei ole ongelmaa! Voi vauvat <3

-Ellu-

Susanna Hoffren kirjoitti...

Ne Kelmin lapset jotka nukahteli Tiinan luona kädelle ja kiipi kilvan syliin oli muuten kaikki mustia. Onneksi et ollut mukana, muuten siulla olisi nyt takuuvarmasti oma uroslauma ;) Mutta kyllä näistäkin yli-ihania paapotaan.

Anonyymi kirjoitti...

Haha! Mutta jos mulla olisi oma uroslauma, arvaapa kahdesti missä se pitäisi majaansa? ;) Pikku-Myyriä kokonainen lauma, kuin ihanaa!
Pusuja vauvoille!

-Ellu-