maanantai 6. elokuuta 2012

Puoli valtakuntaa

Nyt on koppihoidosta poikien kohdalla luovuttu. Isomman varahäkin sijaan päädyin siirtämään pojat suoraan puolikkaaseen Toweriin. Totesin häkin olevan suunnilleen yhtä helppo valvoa, ja siinä on pojilla kuitenkin enemmän lääniä touhuta. Tietenkin putsattunakin häkissä voisi ajatella vanhemmilla pojilla olevan enemmän kotikenttäetua, mutta ero ei ehkä ole lopulta niin merkittävä lauman jo selvästi rauhoituttua. Etenkin kun siivousvaiheesta kopista siirrettiin vielä riippumatto, putki ja kuivikkeet isompaan häkkiin.

Häkkiin tutustuminen on ainakin lähtenyt liikkeelle rauhallisissa merkeissä. Tai laumaelon kannalta rauhallisissa, mutta uteliaan touhukkaissa. Meillä mikään kun ei tunnu saavan poikiin yhtä hyvin liikettä kuin uusittu häkkisisustus, kun joka nurkka pitää käydä heti huolella läpi.

Nyt sitten tarkkaillaan touhua taas pari päivää, ja mikäli elo jatkuu yhtä rauhallisissa merkeissä, palataan poikalaumankin suhteen normaalitilaan. Pelkän yläkerran siivoamisen sijaan häkin suursiivous voisi olla siinä myös paikallaan. Jos ei muuten niin sisustuksellisista syistä. Minulla on nyt rottahäkkiin pääsyä odottamassa kirjaimellisesti Ikea-kasseittain vanhoja vaatteita, reikiintyneitä liinavaatteita ja muita. Ja nykyisellä sisustustyylillä nuo tulevat pyörimään nurkissa hamaan tulevaisuuteen asti. Eli nyt on rottamuksille luvassa kangasviidakkoa toviksi, että saa varastot inhimillisempään mittakaavaan.

Ei kommentteja: