sunnuntai 19. elokuuta 2012

R.i.p. Carlos

Tänään sain Eevalta surullisia uutisia. Kasvattipoika Brother Marcus, tuttavallisemmin Carlos, oli jouduttu lopettamaan. Aamulla ulkoisesti kunnossa olleen pojan hengitys oli parissa tunnissa vaikeutunut, eikä poika ollut pystynyt kunnolla hengittämään. Nielusta ja hengitysteistä ei löytynyt tähystyksessä päivystyksessä mitään, joten vaivan aiheuttaja jäi vaille täyttä selvyyttä. Eläinlääkärikin oli kuitenkin ollut sitä mieltä, että eläin oli siinä kunnossa, etteivät lisätutkimukset eläimen ollessa heikossa hapessa olisi olleet eläimen edun mukaisia. Yhtenä vaihtoehtona eläinlääkäri oli epäillyt keuhkoissa olevaa kasvainta. Eeva ei kuitenkaan halunnut poikaa avauttaa, mikä on toki ymmärrettävää. Lemmikin äkillinen poismeno on aina paha paikka, eikä tarkan kuolinsyyn tietäminen toisi lemmikkiä takaisin. Surun keskellä muut asiat ovat tärkeämpiä. Kysymys kuolinsyystä on itselle kasvattajana se keskeisempi, että tietäisi mahdollisimman tarkkaan, onko kyseessä jokin mihin voi itse jatkossa vaikuttaa, tai mitä pitää varoa. Vai vain huonoa tuuria ja sattumaa. Mutta tässä toki kunnioitetaan omistajan päätöstä.

Mutta ei sitä kyllä täydellä objektiivisuudella itsekään asiaa mieti. Pelkkänä suvun terveystilastoihin liittyvänä tietona. Pieni musta poika on poissa. Yksi ensimmäisistä kasvateistani, Elizan velipoika. Poika jonka emäkin on itsellä vielä naaraslaumassa päiviä ilahduttamassa. Tuntuu ikävältä ja epäreilulta, että poika vietiin jo nyt Eevalta pois. Vaikka kuinka tietää, että tällaistähän se eläinten kanssa tuppaa välillä olemaan; joskus vain tulee jotain odottamatonta.  Silloin ei voi muuta kuin toivottaa haleja ja jaksamista. Siinä jäljelle jääneet rottamukset ovat toivottavasti auttamassa.

Carlos



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei. Surullista aina tuo ku pienet lähtee juustomaille. ):
Mutta ajattelin nyt tässä samassa asiasta viidenteen niiin kysyä, että syötätkö rotillesi mysliä ja mitä mysliä? Ja mistä sitä voisi ostaa? Haluaisin lisää ruokaideoita ruuista mitä voi rotille syöttää, mutta kun kaikkialla mistä olen kysynyt niin ei ole vastattu/: toivottavasti sinä kertoisit nyt vähän vinkkejä (: kiitos

Susanna Hoffren kirjoitti...

Myslejä meillä rotat saavat satunnaisesti esimerkiksi jugurtin tai kermaviilin joukossa. Myslimerkit vaihtuvat sen mukaan mitä kotona sattuu olemaan, sen verran satunnaisesti noita kun tulee annettua, ettei rotille tule omia hankittua. Lähinnä sitä koittaa sitten aina pussista katsoa, ettei sisältäisi kauheasti lisättyä sokeria tms. ylimääräistä. Mutta yleensä perus markettimysleillä mennään.

Muutenkin rottien ruokavaliossa hyödynnetään aika paljon omien ruokakaappien antia, eli kokattaessa tulee rotillekin napattua osansa lihoista, riisistä, cuscusista, kasviksista yms. Lisäksi sitten hankitaan koirien barffiruokia, kuten broilerin sydämiä, rustoja yms.

Anonyymi kirjoitti...

Eevalle tätä kautta osanotto suruun. Terveisin Carlosin veljien omistaja