perjantai 12. heinäkuuta 2013

Oops.

Tuleva neiti
Niin siinä taas sitten kävi. Saija toi meille vain hoitoon poikueen, ja tännehän yksi niistä muksuista sitten tulee. Ihan
suoraan kakara ei tosin voinut jäädä Saijan tullessa pieniä tänään hakemaan, kun ikä ei sitä vielä sallinut. Oltiinhan meillä kyllä varauduttu siihen, että likkalauma kasvaisi. Että Tapsalle jäisi Lilianin poikueesta yksi tyttö. Siinä oli kaksi keskeistä avainsanaa; Tapsalle ja Lilianin poikueesta. Ei minulle eikä hoitolapsista.

Tuli ihan Marika mieleen kun istuin siinä makkarin lattialla sylissäni ihan väärän värinen kamalan kiva kakara. Kamalan kiva kakara, joka osoittautuukin sitten vapaaksi tytöksi. Hetken koetan siinä sitten olla järkevä, mutta peli on jo menetetty. Muksu nuolee miun käden ja sormet ja alkaa naksutella tyytyväisenä. Saija lupaa olla nimeämättä muksua minkään hullun sarjamurhaajan tai psykoottisen tapauksen mukaan.

Tyttö on punasilmäinen marten. Oikein tumma kaunis punasilmä jauhoisen valkealla kuonolla. Minä en edelleenkään pidä punasilmäisistä rotista, mutta tällä neidillä vain kuului sellaiset olla. Miun härpäkerotta. Ehkä tämä on seuraava askel sillä kaltevalla rappion tiellä joka johtaa alkavan essex kasvatuksen takaisin sijoituskoteiluun ja härpäkerottailuun. Sehän tässä on muutenkin pyörinyt välillä mielessä, etenkin sitten kun tuosta poikalaumasta aika jättää. Vielä en ole kyllä ihan varma raaskiiko sitä alkavaa kasvatusta jättää, mutta se alkaa näyttää koko ajan todennäköisemmältä. Edellisistä poikueista on kuitenkin vielä varuiksi uroksia sijoitettuna, ettei pohja katoa asiaa miettiessä.

Muussa eläinharrastuksessa siihen on meillä jo aikalailla menty. Kotona ei ole enää yhtään terraarioeläintä, akvaariota tai rottaa pienempää jyrsijää. Ei yhtään katselu- tai tuotantoeläimiä. Tilanne on sovittu nyt myös pidettävän sellaisena. Mihail tulee meille Tapsan kanssa yhteiseksi lemmikiksi, perheenjäseneksi ja maskotiksi, ja pojan lisäksi tulee (ainakin lähitulevaisuudessa) olemaan vain rottia. Rotatkin ensisijaisesti lemmikeinä, vaikka kyllä näille nykyisillekin varmasti vielä muksuja syntyy.


1 kommentti:

Minttu kirjoitti...

itsellä ei nyt hetkeen ole ollut rottia, eikä minun kannattaisi ottaa rottia hoitoon tai edes nähdä rottia, varmaan sekoaisin ja ottaisin itselleni taas rottia :D Olen päättänyt ettei rottia tule pariin vuoteen, toivottavasti jaksan odottaa otollisempaa aikaa, että on sitten aikaakin niille rotille. Vaikeaa se odottaminen kuitenkin on, jos näkee muiden rottia