sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Yhdistyksen grillijuhlat

Tuuli ja paperit pakotti kokoustelun ajaksi sisätiloihin
Eilen vietettiin taas Lskgy:n grillijuhlia kokoustelun, yleisen juoruilun ja kesäolympialaisten merkeissä - ja toki viime
vuotiseen tapaan myös hyvä ruoka sai oman osansa päivän ohjelmassa.Tällä kertaa olympiavastaavamme Susanna K. oli tiputtanut Mölkyn yksinomaisesta mestaruuslajista olympialaisten kolmanneksi lajiksi. Kaksi muuta lajia olivat pallonheitto sekä frisbeegolf, joten viime vuodesta aloitetut Mölkkytreenit auttoivat vain osaksi. Itse hapuilin kahdessa ensimmäisessä lajissa etenkin ensimmäisillä kierroksilla todella pahasti, mutta onnistuin silti Mölkyn myötä nostamaan pisteitäni niin että ne riittivät voittoon. Voitto oli tosin varsin täpärä - sekä Saija että Janina jäivät minusta vain kaksi pistettä jälkeen heitettyäni viimeisellä kierroksella Mölkyssä hutin.

Juhlamenuna oli grillimakkaroita, munakoisoa, kesäkurpitsaa, täytettyjä tomaatteja, herkkusieniä sekä suklaalla ja vaahtokarkeilla täytettyjä grillibanaaneita vaniljajäätelön kera. Itse päädyin täydentämään menua vielä omilla eväillä, sillä tämä oli itselläni ensimmäinen kerta tänä kesänä kun pääsi grilliherkkuja syömään. Niin oli sitten ihan pakko
Keskeinen vaatimus puheenjohtajalta on taito käyttää grilliä
hakea kaupasta vielä muutama grillipihvi. Porukkaa oli paikalla kohtalaisen vähän, joten santsattavaakin riitti hyvin - ehkä vähän liiankin hyvin. Tuli nimittäin kohtalaisen täysi olo, vaikka ihan vähän kaikkea maisteli. Makkaroita tosin taisi mennä enemmänkin, mutta vain siksi että Susannan tekemä sinappi oli niin hyvää ;)

Hallituksen ulkopuolista jäsenistöä paikalla edusti Sirkku ja ei-jäsenistöä Sirkun 3,5 kuinen tytär jota ei ole vielä yhdistykseen nuorisojäseneksi liitetty. Tästä kaksikosta jälkimmäinen sai aluksi suuren ja pelottavan vahtikoirankin kapuamaan sohvalle Saijan taakse piiloon. Peppi kun ei yhtään tiennyt miten moiseen pikkuotukseen olisi pitänyt suhtautua. Janinalla mukana olleet rotanpoikaset kun olivat Pepillekin se tutumpi juttu, ja ne saattoi ohittaa pikaisella nuuskauksella.

Illan mittaan sain Janinalta myös tarjouksen jalostuslainasta, josta huomasin kiinnostuvani vaikka kuinka olin päättänyt ettei meille tulisi enää yhtään poikuetta ennen vuodenvaihdetta. Nyt saattaa tulla sitten kuitenkin, ja Frederikille saapua morsiammeksi rex agouti essex naaras Ratazana's Sara Loft. Tätä poikuetta odottaa kyllä sikäli mielenkiinnolla, että tästä poikueesta voi pahimmillaan tulla hyvinkin mielenkiintoinen. Suht järkevän oloisten jalostuseläinten lisäksi mahdollisuus kun on monennäköisiin ylläreihin, kuten esimerkiksi dumboihin. Frederik kun on kotoisin Hollannista, jossa dumboja ja normikorvaisia kasvatetaan enemmän sekaisin. Tietenkin karsinnalla pystyy osittain vaikuttamaan siihen mitä poikueeseen jää, ellei Sarakin päädy saamaan hyvin pientä poikuetta. Sillä tämä tarjous sattui kyllä mukavaan saumaan, sillä Frederikiä käyttäisi kyllä mielellään ainakin kerran ennen meidän reissua. Pojalla kun on kuitenkin ikää jo 1v
Janina löysi lätsän
3kk, eikä sitä ole ehtinyt käyttää vielä kertaakaan kun olen päätynyt olemaan käyttämättä kaikkia tähän mennessä aiottuja morsiamia. Reissusta palatessa Frederikkin on sitten reilu 1,5-vuotias.

Loppuillasta päädyimme vielä Saijan kanssa talonvaltaus hommiin, kun Susanna sattui ohimennen mainitsemaan kuinka he ovat välillä isompaa asuntoa miettineet. Aloimme sitten Saijan kanssa kilpailla kummalla olisi paremmat perusteet lunastaa Susannan nykyinen talo itselleen, jos sellainen tilanne tulisi. Mekin kun olemme nyt Tapsan kanssa alkaneet pikkuhiljaa omakotitaloasuntojen hintoja seurailla, josko se olisi sitten se seuraava etappi kun tästä asunnosta pois muutetaan. Saisi Mihailinkin sitten pihan - ja minä taas oman grillin.  

Kotona juuri ennen lähtöä Lilianin pojat olivat päätyneet avaamaan silmänsä, joten pääsin grillijuhlissa esittelemään Saijalla myös toisesta kakarasta kuvaamaani videopätkää. Auenneissa silmistä huolimatta Lilianin häkissä ei kuitenkaan vieläkään kauheasti vilise - pojat ovat edelleen varsin rauhallisen oloisia ja selkeän mukavuudenhaluisia.

Saija ja ensimmäinen laji
Seurausta siitä, kun laskee kameran hetkeksi maahan... kaikenmaailman paparazzeja...

Illan emäntä
Jälkkärit ennen grillausta
Väsähtänyt vahtikoira

Ei kommentteja: