sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Häkinsiivouspäivän lähetessä saa sotkea

Lola ja Eliza kaivauksilla
Rottahäkki alkaa taas olla siivouksen tarpeessa, mutta ennen siivousta on hyvä sotkea vielä vähän lisää. Meillä rotat saavatkin kaikkein sotkevimmat ruokaherkut ja virikkeet silloin kun häkki on muutenkin jo siivouskunnossa. Nyt kun häkki on menossa taas alkuviikosta puunaukseen, ovat rotat saaneet nauttia viikonloppusilakoista ja kuivuneen tomaatin ylöskaivamisesta. Kokonaisia kaloja ja multavirikkeitä meillä kun harvemmin tarjotaan ihan puhtaisiin häkkeihin, koska niiden jälkeen häkit eivät sitä ainakaan ole. Mutta tässä vaiheessa on hyvä antaa toisten herkutella. Suomut lentelevät, multa roiskuu ja rottamukset ovat innoissaan - ja itsestäkin on kiva seurata kun toiset tykkäävät. Häkkiä puunatessa hommaa on ehkä vähän lisää, mutta pitäähän nyt toisten saada välillä vähän irroitella sisäsiistimpien virikkeiden sijaan. Eipä sillä että meillä rottala olisi se talouden siistein huone muutenkaan, kun Mihail vielä auttaa levittämään kaiken mitä rotat häkistään ulos viskovat - tai ainakin kaiken mikä ei ole syötävää.

Vanamo lähtisi mieluummin jaloittelemaan
Kismet muksuineen saivat samalla omat silakkansa ja pienen alkuihmettelyn jälkeen ne kelpasivat myös poikasille. Jo yhden silakan ääreen mahtui varsin tomeraan riviin monta pientä ruokailevaa muksua. Samaan tarjoiluun kuulunut salaattilautanen oli kyllä paljon vähemmän epäilyttävä - niitä makuja muksut ovat tosin päässeet kokeilemaan jo ennestään.

Pari päivää sitten meillä testattiin myös Mush Barf uutuutta, joita nyt jaellaan ilmaisina näytteinä eri puolella Suomea. Tämä uutuus oli kyllä ainakin meille erittäin tervetullut tuttavuus, sillä aiempien pötköjen kanssa on tullut tuskailtua sen kanssa kuinka hankala pötköistä on saada sulamaan sopivan suuruisia annospaloja. Meilläkään kun ei huvittaisi sulattaa aina sitä koko 500 gramman pötköä ja syöttää sitten montaa päivää samaa. Nuo uudet lihapullat pystyy sulattamaan vaikka yksi kerrallaan, vaikka nykyisellä laumalla pullia menee kieltämättä useampi. Tämä on kuitenkin selvä parannus edelliseen, vaikka monipuolisuuden takia muitakin tullaan varmasti edelleen käyttämään. Ilmainen ateria -kampanja löytyy täältä.

Kaivausten lomassa on hyvä ottaa vaikka pienet torkut

Ei kommentteja: