tiistai 24. syyskuuta 2013

Olohuonemittailua

Minun piti siivota eilen likkojen linna. Siivous jäi kuitenkin huomiseen unohduttuani mittailemaan olohuonetta ja raahattuani Tapsaa huonekaluliikkeeseen. Kummassakin näissä siis tavoitteena sama; saada olohuoneeseen tilaa kahden levyiselle CritterNation Doublelle. Täysin ideaalia paikkaa ei eilisenkään jälkeen löytynyt, mutta yksi paikka mitä päätettiin koittaa.

Varsinainen häkin siirto saa odottaa ensiviikkoon, kun saamme olohuoneeseen hyllyn jonka käymme tilaamassa tänään. Siihen mahtuu kummankin dvd-kokoelmat huomattavasti nykyistä pienempään tilaan, jolloin ne on mahdollista siirtää toiselle puolelle sohvaa. Sen jälkeen olohuoneen harmaat hyllyt (joista on muutenkin ollut tarkoituksena hankkiutua eroon) on mahdollista hävittää olohuoneesta, ja saada siten lisää tilaa. Häkkiä kaavaillaan siis tällä hetkellä pelipöydän viereen pelihyllyn ja sohvan väliin.

Paikassa on vielä joitain kysymysmerkkejä, kuten mahdollinen vetoisuus (häkissä on tosin jalustaa ja tilaa, joten tämä ei välttämättä ole mahdoton ongelma), sekä mahdolliset roiskeet pelihyllyn ja sohvan suuntaan. Nämä kun jäävät kummatkin varsin lähelle häkkiä, vaikka sohvaa saakin siirrettyä jonkin verran poispäin. Näitä ei ole kuitenkaan mahdollista selvittää mittanauhalla, joten käytäntö saa näyttää jääkö tuo häkin pysyväksi paikaksi.

Sijoituspaikan lopullisuuteen tulee varmasti vaikuttamaan myös se, opimmeko oikeasti siivoamaan häkkiä huomattavasti nykyistä tiheämpään. Häkin ollessa omassa huoneessaan tasojen pienet merkkipissat yms. eivät ala kauhean nopeasti ottaa häiritsevästi nenään. Olohuoneen paraatipaikalla tilanne on luonnollisesti eri, sillä vaikka oma nenä niihin tottuisi, asunto on kuitenkin tarkoitus pitää siinä kunnossa että kaveritkin viihtyvät; etenkin kun pelipöydän ääressä tulee vietettyä useita tunteja viikottain. Näistä kysymysmerkeistä huolimatta Tapsakin on alkanut lämmetä idealle. Hänkin kun on huomannut Lilianin jääneen vähän vähemmälle huomiolle mitä Tuike aina sai.


Ei kommentteja: